Sari la conținut

Alimentația recomandată bolnavilor de inimă

„În general prăjelile, fumatul, excesul de sare și lipsa mișcării pot să facă rău inimii. De foarte multe ori oamenii fug de carnea de porc, doar că nu își dau seama că puiul cu piele este o alegere cel puțin la fel de rea ca ceafa de porc. Carnea de porc nu este cel mai rău aliment, în schimb, puiul cu piele nu este o alegere potrivită. De asemenea, brânzeturi și lactatele grase conțin grăsimi saturate și cantitatea trebuie diminuată.

Există anumite tipuri de grăsimi mult mai rele decât grăsimile din carne, acestea sunt grăsimile trans obținute prin hidrogenarea parțială a grăsimilor în industria alimentară și se regăsesc în patiserie, cofetărie, foietaje, în margarine și în sosuri.

Dacă în fiecare zi am consuma fructe și legume prospete, carne slabă, lactate degresate, cereale integrale nu ar trebui să ne temem de o ieșire din decor, o dată sau de două ori pe săptămână, într-un moment potrivit al zilei și într-o cantitate limitată.

Cele mai recomandate sortimente de brânzeturi sunt urda și cașul, pentru că au puțină sare, cât și telemeaua proaspătă. Deja dacă începem să alegem telemeaua umpic mai maturată, către brânzeturile fermentate, maturate, cașcaval, au mai multă grăsime decât carnea de porc și ar trebui consumate în măsură.

Carnea și brânzeturile care ne pot crește colesterol trebuie combinate cu multe legume proaspete, fibrele din legume ajută la scăderea colesterolului și ne protejează de absorția grăsimilor din aceste tipuri de alimente.

Carnea fiartă sau pe grătar este o alegere bună atât timp cât nu este prăjită. Dulciurile trebuie consumate cu măsură, de preferat dulciurile făcute în casă.”