Sari la conținut

Cazul bebelușului născut mort. Ce spun părinții despre sancționarea medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna”

Comisia de disciplină a maternităţii din Iaşi a ajuns la concluzia că medicii de aici au tratat-o superficial pe gravida care a stat în travaliu mai bine de 7 ore fără ca cineva să-şi dea seama că fătul era mort.

Trei cadre medicale vor primi cu 10% mai puţin la salariu, timp de trei luni.

Ceea ce înseamnă un minus în buzunarele respectivilor medici între 100 şi 400 de lei. Concedierea vinovaţilor a rămas la stadiul de propunere.

Noi am dat maxim până la desfacerea contractului de muncă pentru că, în funcţie de recomandările care ni se dau de Colegiul Medicilor şi de poliţie, vom merge până la desfacerea contractului de muncă”, a spus Emil Anton, managerul Maternităţii „Elena Doamna”.

Mama bebeluşului comentează ironic sancţiunile dictate: „Mă aşteptam să fie mai blânde, mă aşteptam să fie 5% pe trei luni, 10% parcă e un pic cam mult, nu?

„Ar fi trebuit să fie din prima desfacerea contractului de muncă, sincer, la asta mă aşteptam”, a spus Constantin Ciobanu, tatăl bebeluşului.

Conducerea maternităţii încearcă să plaseze vina pentru moartea bebeluşului pe umerii mamei.

„Este o mamă cu obezitate, o mamă care fumează, şi totodată o hipertensivă. Riscurile la care este supusă o gravidă de acest fel sunt foarte mari”, a declarat managerul Maternităţii „Elena Doamna”.

Comisia de disciplină a maternităţii Elena Doamna se va întruni din nou, miercuri, pentru a decide sancţiuni şi în cazul medicului şef de gardă, acuzat că a lipsit toată noaptea din spital. Respectivul medic e, în acest moment în concediu medical.