Criza bebeluşilor | Copilului adus de la Mioveni a făcut complicații neurologice

Data publicării:
bebelusa

„Micuţul de la Mioveni e într-o stare uşor deteriorată faţă de zilele precedente. Ceilalţi sunt mult mai bine şi unii dintre ei se pregătesc să meargă şi acasă. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, dar nu de sindrom hemolitic uremic. Această boală apare frecvent la copii. Insist ca în situația care se impune să fie raportat conform reglementărilor și trimise către centrele care au calititatea de a le trata”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii.

„Suntem in faţa unui SHU cu complicații neurologice la început, situație care, în 90% din cazuri, e nefavorabilă. Copilului i s-a efectuat un examen tomograf, s-au depistat leziuni care pot fi asimilate cu aceste manifestări, dar fiind vorba de microleziuni hemoragice, acestea nu pot fi depistate decât prin manifestările clinice pe care le urmărim cu atenție”, a spus Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".

În ceea ce privește cazul de la Mioveni, corpul de control al premierului execută o acțiune comună în această săptămână și vom avea rezultate și în această situație”, a mai spus Patriciu Achimaş-Cadariu.

La Spitalul de Pediatrie din Piteşti e încă valabil codul roşu, Şapte bebeluşi au ajuns acolo cu boală diareică acută. Pe de altă parte, Corpul de control al premierului, trimis să investigheze situaţia, vine cu informaţii alarmante. Medicii raportau că nu există pacienţi care să se fi îmbolnăvit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti, deşi de mai bine de un an nu au făcut nicio analiză ca să afle dacă este sau nu aşa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri