Olt: Doi bebeluși, internați cu boală diareică, au infecție cu E.coli

Data publicării:
MANA BEBELUS-3

Medicul a subliniat că bebelușii în cauză nu prezintă semne care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic.

„Sunt două cazuri de boli diareice la care s-a identificat Escherichia coli fără să se confirme că este forma producătoare de toxină. Sunt cazuri care se pot întâmpla oricând la copii și la adulți. Sunt două cazuri venite fără legătură între ele, cu boli diareice cu o forme ușoare de deshidratare, care au răspuns la tratament și la care prin examen coprobacteriologic s-a izolat Escherichia coli. Nu au venit în aceeași zi, nu sunt din același loc, nu au nicio legătură între ele cazurile. Sunt veniți în cursul săptămânii acesteia, un copil de șapte luni și alt copil în vârstă de patru luni. Sunt sub tratament. Sunt copii care sunt sub tratament, nu există semne sau motive care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic. Este o boală diareică acută la un copil de șapte luni și la un copil de patru luni care se tratează la spital cu tratament specific, cu reechilibrare hidroelectrolitică sub supraveghere medicală", a spus Cătălin Pătru.

De asemenea, medicul a menționat că probele de coprocultură sunt analizate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică astfel încât instituția este informată de toate cazurile noi de boli diareice, chiar dacă nu sunt cazuri cu deshidratare severă.

În prezent, șase copii sunt internați la Spitalul „Marie Curie” din capitală cu sindrom hemolitic uremic. De asemenea, trei bebeluși au murit până acum de această boală. 

Citiți: 
Medic: Toxina care determină sindromul hemolitic uremic putea fi depistată în două ore, dacă se făcea testul rapid. Primul testat astfel a fost copilul internat ieri la „Marie Curie"
Cazul bebeluşilor bolnavi. Ministrul sănătății: S-a identificat cauza îmbolnăvirilor
Anchetă penală extinsă în cazul bebelușilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri