Ca-n filme. Walt Disney: Povestea celui care l-a creat pe Mickey Mouse

Data publicării:
Walt disney 4

De la primul succes, cu Mickey Mouse, la următoarele momente importante: producţia lungmetrajului „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” - despre care scepticii spuneau că-i vor aduce falimentul lui Disney - lansarea parcului de distracţii Disneyland şi era modernă a filmelor generate pe calculator.

Actriţa Ada Condeescu, animatorul francez Michel Ocelot şi producătorul Ron Diamond, membru în Academia Americană de Film, vor vorbi despre ce a însemnat Walt Disney în istoria cinematografiei mondiale.

„În momentele în care sunt acasă, dacă sunt răcită sau stau toată ziua în casă, îmi pun DVD-urile sau casetele cu Mica Sirenă, Frumoasa şi bestia, şi cred că despre asta e vorba, de o reîntoarcere la o zonă intimă”, spune actriţa Ada Condeescu.

Echipa emisiunii „Ca-n filme” a fost prezentă pe platourile de filmare ale noii producţii româneşti, „Câinele japonez”, film ce îl are pe Victor Rebengiuc în rolul principal. Debutul în regie al tânărului Tudor Cristian Jurgiu (29 de ani) i-a impresionat pe criticii de la „Variety” şi „Hollywood Reporter”.

„Tudor Jurgiu face un debut liniştit şi impresionant cu povestea doar aparent simplă dintre un tată şi fiu”. Aceasta este opinia criticului Jay Weissberg de la prestigioasa publicaţie „Variety”. Producţia, pe care o puteţi vedea de vineri în cinematografe, a fost apreciată şi de „Hollywood Reporter”: „Un film satisfăcător, neaşteptat de optimist, jucat superb”, scrie Jonathan Holland.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri