Sari la conținut

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se ține la Grădina Botanică. Digi Film oferă un premiu de 1.500 de euro

„Ne-am gândit ca pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte un loc potrivit ar fi Grădina Botanică, unde scurtmetrajele ar putea fi vazute în aer liber”, spune Alexandra Safriuc, selecționer. „Pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte am selectat din peste 60 de filme”, precizează ea.

Pentru prima dată în cei şase ani de la apariţia evenimentului, sunteţi invitaţi să vă implicaţi. Anul acesta, Digi Film oferă celui mai popular scurtmetraj un Premiu al Publicului, în valoare de 1.500 de euro. După ce vedeţi filmele, aveţi 24 de ore la dispoziţie pentru a le vota pe site-ul evenimentului.

„Am ales 15 scurtmetraje, din 12 țări diferite, un mix de genuri diferite, care vor fi aduse în fața publicului bucureștean, pentru a fi notate cu note la 1 la 4, și speram noi ca publicul să interacționeze cu filmele scurte și să le voteze și să îl aleagă pe cel mai plăcut de ei”, explică Alexandra Safriuc.

Filmele au fost deja validate de marile jurii din festivaluri internaționale, Clermont Ferrand, juriul de la Oscar, Sundance, Berlin. Iar cele 15 scurtmetraje, premiate, vor fi aduse în fața publicului bucureștean.

„Noi, de obicei, când facem selecția, ne uităm la scurtmetraje sub 30 de minute și încercăm să le alternăm astfel încât publicul să treacă de la un subiect la altul foarte ușor”, explică Alexandra Safriuc. „De multe ori, punem o dramă după o comedie, un documentar după un film de animație”, arată ea.

Accesul în Grădina Botanică se face începând cu ora 20.00. La proiecţii se dă drumul imediat după lăsarea întunericului. Publicului i se va oferi și tururi ghidate ale Grădinii Botanice.

„Sperăm - și din câte ne-am uitat până acum pe vreme - ca pe 28 iunie vremea va ține cu noi. În caz că vremea va fi ploioasă, vom reprograma evenimentul pentru weekendul următor, 5 iulie”, a precizat Alexandra Safriuc.