Sari la conținut

Pelicula „Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu are premiera astăzi la Cannes și în România

 

Foto: Facebook

O parte din echipa filmului va fi prezentă la evenimentul din București de la Sala Palatului, iar membrii echipei aflați la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureșteni în direct de pe covorul roșu. Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim

„Bacalaureat” spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

În rolurile principale sunt actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

4

Tot pe 19 mai, „Bacalaureat” va putea fi văzut în avanpremieră și la Cluj, Ploiești, Arad, Târgu Mureș, Brăila, Timișoara, Bacău, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanța Maritimo, precum și în București la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall și Sun Plaza.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiția oficială de la Cannes. La precedentele două, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d'Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și cu premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.