Sari la conținut

Scandalul interceptărilor telefonice din Marea Britanie, subiectul unui nou film regizat de George Clooney

 

Pelicula "Hack Attack" este inspirată din cartea cu acelaşi titlu publicată anul acesta de jurnalistul Nick Davies, în care este vorba despre interceptarea ilegală a căsuţelor vocale ale mai multor vedete, membri ai familiei regale britanice şi victime ale unor infracţiuni de către ziariştii britanici, pentru a obţine informaţii, scrie Mediafax.

"(Proiectul, n.r.) are toate elementele necesare, minciună, corupţie, şantaj, şi implică nivelurile cele mai înalte ale guvernului britanic şi cel mai mare ziar londonez. Iar faptul că totul este adevărat e partea cea mai bună. Nick (Davies, n.r.) este un reporter curajos şi încăpăţânat şi suntem onoraţi să transpunem cartea lui pe peliculă", a spus George Clooney.

Cazul interceptărilor ilegale l-a făcut pe mogulul mass-media Rupert Murdoch să închidă ziarul News of the World în 2011 şi să renunţe la o licitaţie de 12 miliarde de dolari privind trustul de televiziune BSkyB, în urma scandalului public şi politic şi a renunţării companiilor la a-şi mai face publicitate în publicaţiile deţinute de Murdoch.

Pe aceeași temă