Bătaie „Ca-n filme”. Cum i-au marcat Van Damme și Bruce Lee pe luptătorii K1

Data publicării:
24032013 20m 20luptatori 20ca 20n 20filme-56606

Emisiunea „Ca-n filme” i-a adus „în ring”, în emisiunea de duminică, pe luptătorii K1 Ciprian Sora, Ionuț Iftimoaie, Ionuț Atodiresei, alias „Pitbull”, Benjamin Adegbuyi, pe Bogdan Stoica și rapperul Manyah pentru a găsi răspunsul la întrebarea: „Bruce Lee îl bate pe Van Damme?”.

Aceasta este întrebarea care a obsedat generaţii întregi de tineri, la discuţiile din faţa blocului, atunci când casetele video cu filme cu lupte și bătăi, acțiune și suspans, erau cea mai populară distracţie.

Greii Arnold Schwarzenegger, Bruce Lee, Chuck Noris, Jackie Chan, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Sylvester Stallone și, mai nou, Jason Statham, sunt eroii invitaților echipei „Ca-n filme” și fiecare și-a susținut favoritul.

„Mă vedeam cel mai tare luptător, cel mai tare shaolin”

Indiferent de cine ar câştiga bătălia supremă, aceşti eroi au rămas în inima băieţilor pasionaţi de filme de acţiune. Au devenit modele.

„Mi-aduc aminte mai multe mişcări pe care am încercat să le copiez, dar din păcate eram mai mic şi nu mi-au ieşit niciodată. Mi-au şi plăcut atât de mult, fapt pentru care m-au şi dat părinţii mei la karate”, Benjamin Adegbuyi

„Am ieşit în cartier şi mă vedeam cel mai tare luptător, cel mai tare shaolin. Aşa cred că au fost toţi copiii, vedeam un film de actiune şi ne vedeam luptători, ieşeam în cartier, săream, dădeam cu picioarele”, mărturisește Bogdan Stoica.

„Vreau să vă spun că pasiunea mea pentru sportul ăsta de contact s-a născut odată cu apariţia filmelor în format VHS, erau pe casete video şi noi aveam video, aşa că făceam rost de casete, aşa am văzut toate filmele cu Bruce Lee, am văzut toate filmele cu Chuck Norris, după aia a apărut Rambo!”, mărturisește și Ionuț Iftimoaie.

„Ei au fost un fel de ambasadori ai artelor marţiale în România, toată lumea se uita la aceste filme, s-au umplut sălile de arte marţiale, toţi mergeam să facem karate, să facem diferite sporturi de genul ăsta, pentru că i-am văzut pe ei în filmele respective”, Ionuț „Pitbull” Atodiresei.

„În fața mea greu ar fi alți actori care să le ia locul acelor cu care am copilărit eu și bănuiesc că în fața oricăruia dintre noi va fi greu să apară un nou actor și să-l înlocuiască pe Van Damme, Schwarzenegger sau pe Stallone. Nu prea au cum, pentru că noi am crescut cu acei actori, am copilărit, am plâns cu ei probabil și am râs cu ei”, conchide Ionuț „Pitbull” Atodiresei.

Urmăriți „bătaia” luptătorilor „Ca-n filme” în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri