BONTON. Despre frumusețea standard și cea de dincolo de aparențe

Data publicării:
24032013 20m 20frumusete 20bonton-56611

În ziua de astăzi, frumuseţea este un avantaj şi aduce mulţi bani. Cele mai bine plătite fotomodele din lume au strâns numai în 2012 peste 61 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. În plus, tot frumuseţea deschide multe uşi.

„Cred că oamenii frumoşi au de prea multe ori ocazia să fie trataţi altfel decât s-ar cuveni. Fie că este un interviu de angajare, fie că este o inviţaţie în oraş, un casting, oamenii frumoşi au mai multă trecere”, explică Horia Ghibuţiu, redactor şef revistă de frumuseţe.

„Când dai îngăduiţă unui om frumos te simți tu însuţi bine, chiar tu însuți te simţi mai frumos decât ceilalţi”, este de părere Constantin Aslam, profesor de estetică.

„În primul rând, un om este frumos dacă mai înainte îl iubim. Un om este frumos dacă într-un fel sau altul în noi se aprinde un anumit tip de dorință”, subliniază profesorul de estetică.

Liviu Ionescu este directorul unei agenţii de fotomodele. Trimite cele mai frumoase femei pe podiumurile din întreaga lume, în funcţie de cererile de pe piaţă.

„În modă, izvorul principal este dat de designeri, de către fashion editorii de la marile reviste, de către fotografi, de către clienţii agenţiilor de fotomodele sau modeling în general”, spune Liviu Ionescu, director agenţie de modele.

Vocea, educaţia, stilul sunt elemente care compun frumuseţea socială. Dar ele nu apar pe prima pagină a revistelor.

„Sunt şi persoane care nu sunt foarte frumoase, dar au o lumina interioară care poate să vină dintr-un fel de a fi, un bagaj cultural, dar ceea ce este important este aceea frumuseţe larg acceptată, de exemplu blondele cu ochii albaştri, ele sunt mereu binevenite şi li se deschid uşile de la sine”, explică Horia Ghibuţiu, redactor şef revistă de frumuseţe.

Urmăriți reportajul „Bonton” în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri