Bonton. Cum alcătuim o garderobă în mod inteligent

Data actualizării: Data publicării:
bonton

Avem haine multe, dar ţinute puţine. Specialiştii susţin că purtăm aproximativ 20% din ceea ce păstrăm în şifonier. Cum să alcătuim o garderobă în mod inteligent, aflăm duminică, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton.

Consilierii vestimentari consideră că facem deseori cumpărături în funcţie de starea emoţională, din impuls sau chiar ...din plictiseală. Aşa ajungem să umplem şifonierul de haine pe care nu le purtăm. Primul pas în construirea unei garderobe inteligente este de a defini stilul fiecărei doamne în parte şi a păstra doar hainele potrivite.

Irina Markovits - consultant vestimentar: Primul pas ar fi să ne detaşăm puţin de acea garderobă, să nu ne mai raportam la ea ca fiind o fostă investiţie, de tipul : "Vai, dar a costat atât! Nu pot să mă despart de aceste lucruri!" Practic trebuie să facem o triere de garderobă şi să începem mai curând cu a ne gândi ce fel de garderoba vrem să avem, ce fel de stil şi imagine vrem să avem şi plecând de la acea claritate stilistică, întâi să facem o selecţie a pieselor din garderoba care reflecta acea imagine şi apoi să continuăm să aducem câteva piese care vor completa ţinuta.

Înainte de orce achiziţie, trebuie să ne gândim dacă dacă în garderoba de acasă există cel puţin 3-4 piese diferite cu care putem asorta noua haină. Iar în privinţa accesoriilor, trebuie să punem accentul pe calitate, nu pe cantitate.

Valentina Bălaşa Ario - consultant vestimentar: Ne accesorizam pe un singur punct de interes, niciodată nu o să punem accesorii foarte vizibile şi in zona capului şi în zona taliei şi în zona picioarelor. Alegem un singur centru de interes si punem accesorii de foarte bună calitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri