Cât cheltuie edilii din marile oraşe pentru noaptea de Revelion

Data publicării:
Artificii revelion piata Constitutiei-Mediafax Foto-Adriana Neagoe 1

În noaptea dintre ani în Capitală, petrecerea pregătită de Primăria Generală în faţă Palatului Parlamentului este la concurenţă cu celebrul Vanghelion, al primarului sectorului 5. În vestul ţării, municipalităţile din Timişoara, Cluj-Napoca şi Oradea aduc solişti şi trupe care vor cânta în noaptea de Revelion, într-un interval de doar câteva ore.

Spectacolele sunt pline de surprize şi în alte oraşe importante din România. Iar bugetele alocate de primarii diferă foarte mult.

București

Primăria Capitalei alocă un buget generos pentru petrecerea de Revelion: 200.000 de euro. Scenă a fost deja ridicată în Piaţă Constituţiei.

Loredana, Connect-R şi Vunk sunt câteva dintre cei 130 de artiști care vor cânta pe o scenă uriaşă din centrul Capitale. Bonus, primarul general Sorin Oprescu promite un foc de artificii de neuitat.

„Pe 30 seară, scenă va fi terminată, pentru că avem repetiţii undeva începând cu ora 15.00, pe scenă vor urcă artiştii pentru repetiţie”, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a mers să vadă stadiul lucrărilor la scenă din Piaţă Constituţiei, unde municipalitatea organizează petrecerea de Revelion 2014.

Municipalitatea plăteşte pentru petrecere în jur de 200.000 de euro.

Autorităţile au pregătit peste 20 de tone de tone de materiale pirotehnice pentru focul de artificii pentru noaptea dintre ani.

Un spectacol nelipsit de revelion în Capitală este şi Vanghelionul. Că în fiecare an se organizează la Romexpo. Pregătirile sunt intense.

Meniul este secret, dar primarul Marian Vanghelie a dat asigurări ca va fi unul mai bun decât cel de anul trecut, când i-a dat nota 7.

Timişoara

Primăria din Timişoara a alocat 112.000 de euro pentru organizarea petrecerilor şi a târgurilor dedicate sărbătorilor de iarnă. Cel mai aşteptat moment este însă spectacolul de la trecerea dintre ani.

Bugetul de anul acesta este unul de criză. Reprezentanții primăriei au declarat că se vor descurca cu numai 112.000 de euro, adică aproape 500.000 de lei. Seria concertelor începe de la ora 20.00, însă cap de afiş sunt artiştii timişoreni Silviu Pască, dar şi Kamelia şi George Hora.

La ora 24.00 va cerul va fi luminat pentru jumătate de oră. La tradiţionalul foc de artificii care durează 30 de minute sunt aşteptaţi mii de oameni.

Din cei 500.000 de lei, buget destinat manifestărilor în luna decembrie primăria mai achită revelionul seniorilor, târgul de Crăciun şi Ziua Naţională. aşa că nici dacă şi-ar fi dorit nu ar fi reuşit să aducă pe scenă din Piaţă Victoriei artişti străini, din cauza costurilor mari.

Cluj-Napoca

12.000 de euro va costa Revelionul în aer liber de la Cluj-Napoca. Totuşi, primăria va achita doar jumătate din sumă, restul banilor sunt de la sponsori. Anul acesta autorităţile au schimbat şi locul petrecerii, va fi în Piaţa Unirii.

Primarul Emil Boc a anunţat că petrecerea va avea loc anul acesta în Piaţa Unirii, nu în faţa Teatrului Naţional aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Unul dintre avantajele acestei mutări este faptul că clujenii care vor să se dea pe patinoar o vor putea face gratis în noaptea dintre ani.

Pentru cei care îşi vor petrecere Revelionul în aer liber, primăria a pregătit un spectacol în care vor cânta şi cei de la Compact. Mai mult, 700 de sticle de şampanie vor stă la dispoziţia clujenilor. La ora 12.00 noaptea, cei aflaţi în Piaţa Unirii vor putea admira un foc de artificii care va dura 15 minute.

Oradea

La Oradea, primăria a alocat pentru petrecerea de Revelion doar 8 mii de euro, respectiv 35 de mii de lei, adică jumătate faţă de anul trecut.

Din aceşti bani, aproape 17.000 de lei vor fi folosiţi pentru focul de artificii, o copie palidă a celor de altădată. Atmosfera va fi întreţinută de un DJ şi câţiva artişti locali care au participat la concursuri naţionale.

Cât despre cântăreţii consacraţi, administraţia locală spune că sunt prea scumpi şi nu se justifică cheltuiala.

Petrecerea de Revelion va avea loc în faţă primăriei din Oradea, iar focurile de artificii vor fi lansate de pe malul Crişului Repede, în apropiere de scenă.

Iași

Nici urmă de economie, la Iaşi, de Revelion. Autorităţile locale au alocat aproape 60.000 de euro pentru spectacolul care va marca trecerea dintre ani.

Petrecerea de Revelion care va avea loc în faţa Palatului Culturii. Nouă formaţii vor urca pe scenă pentru ieşenii care vor sărbători trecerea dintre ani în aer liber. Printre acestea se numără Fanfara 10 Prăjini, Bosquito, Dj Project, Dj Rynno şi Silvia sau Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Cel mai special moment al ultimei nopţi din an va fi momentul formaţiei Bosquito, care va interpreta împreună cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, piese din repertoriul formaţiei Phoenix.

Concertul va dura cinci ore iar spectacolul se va încheia cu un foc de artificii care va dura 20 de minute.

Din costurile totale ale evenimentului 15.000 de euro s-a plătit pentru scenă, 24.000 de euro sunt onorariile artiştilor şi 20.000 de euro costă focul de artificii.

Spectacolul din Piaţa Palatului va începe la ora 20.00 şi se va termina la ora 1.30.

Brașov, Sibiu și Craiova

Mult mai mici sunt cheltuielile la Braşov. Primăria a semnat un parteneriat cu o companie privată aşa că pentru petrecerea de Revelion din Piaţa Sfatului va plăti doar 3.500 de euro.

Revelionul costă 55.000 de euro la Sibiu, unde vor urca pe scenă Ora de Foc, The Renegades şi Alexandra Stan.

Revelion este organizată fără bani publici la Craiova. Primăria are o înţelegere cu firma care administrează Orăşelul Copiilor şi au stabilit că pretrecerea din noaptea dintre ani să fie organizată pe cheltuiala acesteia.

Astfel, o firma privată va plăti 15.000 de euro pentru Revelionul din Bănie.

Cei care vor alege să petreacă revelionul în Piaţa Alexandru Ioan Cuza vor putea urmări un spectacol de muzică lumini şi artificii. Pe scenă vor urcă artişti deja cunoscuţi precum trupa Guess Who, Alex Mică, Mario, Corina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri