Sari la conținut
News Alert

Cea mai lungă tiroliană din țară va fi construită la canionul Șapte Scări

Complexul de tiroliene este construit pe traseul dintre Cabana Dâmbul Morii şi Canionul Şapte Scări, la nici doi kilometri de DN1. De luna viitoare, turiştii care urcă pe munte să viziteze zona se vor putea întoarce la baza traseului mai uşor - alunecând pe cabluri metalice.

„Ne-am gândit că acest sistem de transport pe cablu ar fi foarte eficient pentru majoritatea turiștilor care sunt obosiți și vor să economisească energie pe tronsoanele de întoarcere”, spune Cristian Popa, administrator complex tiroliene.

Complexul este format din 21 de tronsoane de tiroliană, destinate adulţilor şi copiilor mai mari de 12 ani. Cel mai scurt traseu are 47 de metri lungime, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mici, în partea de jos a muntelui sunt amenajate două tiroliene cu grad de dificultate scăzut.

N-a fost pusă în valoare în ultimul timp, e o zonă foarte frumoasă”, consideră o turistă.

„Devine un punct de atracţie. Mergem iniţial către canionul Şapte Scări. Acum avem o altă motivaţie pentru a ajunge aici”, spune o altă turistă.

Constructorul complexului e convins că vor fi suficienţi de mulţi amatori, astfel ca investiţia să se amortizeze repede.

„Valoarea investiţiei este de 175.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli cu echipamentele de protecție și siguranță pentru a putea utiliza sistemul, care este în cuantum de circa 65.000 lei”, afirmă Sorin Hermenean, director Regia Pădurilor Săcele.

Lucrările de amenajare au început în luna mai, iar inaugurarea este programată pentru prima parte a lunii septembrie. Biletele vor costa 50 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.