Sari la conținut
News Alert

Cum să te faci plăcut de la prima întâlnire. Cinci sfaturi de la un expert 

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Întreabă, ascultă, nu judeca. Este primul sfat oferit de expert. Nimănui nu-i place să fie judecat, mai ales de o persoană pe care abia a cunoscut-o. Așa că păstrează-ți părerile pentru tine, arată-te interesat de subiect și permite-i să vorbească lejer despre el.

Fii un bun ascultător și fă-l să se simtă important. Un bun prieten știe să asculte. Așa că nu te stresa gândidu-te la ce vei spune și fii atent la ce spune cel de lângă tine. Să asculți nu înseamnă să taci, spune Dreeke. În timp ce el povestește, trebuie să găsești ideea care ți se pare interesantă și pe care vrei să o explorezi.

Întrebarea perfectă pentru a deschide conversația. Dacă ți-e frică de liniștea apăsătoare care apare când nu sunt subiecte, expertul îți recomandă o întrebare care să provoace o discuție stufoasă, precum: „Ce provocări ai întâmpinat săptămâna asta la muncă?" sau "Care este cea mai mare provocare în a locui în acest oraș?". Desigur o poți adapta în funcție de persoana din fața ta.

Limbajul corpului. Cea mai importantă regulă este să zâmbești. Astfel, nu vei trimite mesaje pozitive doar prin limbajul verbal, ci și prin cel nonverbal. De asemenea, Dreeke îți recomandă să nu-ți privești interlocutorul direct în față, pentru că ar putea fi interpretat drept ofensă, ci privește-l din lateral. Când gesticulezi, ține-ți palmele deschise și orientate în sus pentru a-i transmite că ești dornic să-i înțelegi ideile.

Cum te comporți cu o persoană care nu-ți inspiră încredere. Dacă simți că ești manipulat și că persoana de lângă tine are scopuri ascunse, încearcă să nu fii ostil și întreabă-l direct care îi sunt intențiile.