Moda mâncatului excesiv în fața camerei, un nou pericol pe internet: „Te trezești la 25 de ani cu tot felul de boli”

Data publicării:
influenceri
Cei care încearcă aceste trenduri simt nevoia de apartenență socială, spun psihologii. FOTO: Shutterstock

Trendurile de eating de pe rețelele sociale ar putea dăuna sănătății fizice și mintale. Asta spun specialiștii după ce mai mulți tineri din dorința de a câștiga vizualizări pe rețele sociale încearcă diferite mâncăruri în cantități imense. Ulterior, acest obicei de a mânca mult și fără limite le pot provoca dureri de stomac sau diverse afecțiuni medicale.

Trendul care presupune consumul abundent de mâncare ca pizza, fructe de mare, tăiței sau burgeri vine din Coreea de Sud. Meniul bogat trebuie să fie consumat în fața camerei, în timp ce publicul interacționează sau mănâncă odată cu „realizatorii”.

Dacă un singur burger are aproximativ 250 de calorii, Ia un simplu calcul, 10 burgeri dintr-un astfel de trend au câte 2.500 de calorii. Chiar dacă aceste filmulețe par solutia ideală pentru persoanele care nu iubesc să mănânce singure, specialiștii spun că acestea vin cu foarte multe riscuri.

Mihai Moisescu, medic de familie: „Alergii, supraponderabilitate, casexie. Deci sunt aceste extreme ale unei conduite alimentare greșite. Te trezești la 25 - 30 de ani cu probleme de ficat, cu hepatită cronică, toxică, cu tot felul de afecțiuni.”

Cei care încearcă aceste trenduri simt nevoia de apartenență socială, spun psihologii

Psihologii spun că tinerii care încearcă aceste trenduri periculoase simt nevoia de apartenență socială.

Radu Leca, psiholog: „Atât timp cât nu face diferența între bine și rău și nu înțelege cum funcționează realitatea lui, d-apăi realitatea celorlalți. Când tu copiezi un lucru, după ce că-l copiezi și prost, faci rău și celor din jurul tău.”

Cei care fac astfel de filmulețe spun că în cele mai multe situații, viața din spatele camerei este diferită.

Elena, creator de conținut: „Noi creatorii de conținut testăm foarte multe lucruri de mâncare, de cele mai multe ori, dar acestea nu sunt neapărat cele mai bune alegeri sănătoase, pe care putem să le consumăm în viața de zi cu zi, ceea ce se și întâmplă, pentru că noi nu consumăm de cele mai multe ori acele lucruri zilnic, poate le consumăm o dată pe lună sau mai puțin. Noi testăm anumite produse sau arătăm cum decurge o zi din viața noastră, ce mâncăm într-o zi și aceste lucruri pot fi atât benefice, cât și distructive puțin, depinde de unghiul din care le privești.”

Sunt și oameni care spun că sunt sceptici la provocările de pe internet.

În lume, acest trend alimentar a făcut deja victime: unii au devenit supraponderali, alții au probleme de sănătate sau și mai grav: un astfel de influencer din SUA a murit, la 33 de ani.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri