Sari la conținut

Cum se coace în zece minute un avocado

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

La fel ca cele mai multe fructe și legume, fructele de avocado sunt un aliment care se coc mai repede atunci când se află într-un mediu cald. Un mod de a accelera coacerea fructului de avocado este utilizarea cuptorului.
Înveliți avocado într-o folie de staniol, suficient cât să-l acopere în întregime și asigurați-vă că este înfășurat bine, astfel încât aerul să nu poată ieși.

În mod natural, fructele de avocado eliberează gazul etilenă, un hormon natural, la fel ca și bananele. Atunci când gazul este eliberat, toate celelalte fructe și legume din jurul fructului de avocado, se coc la fel de repede. În cazul în care fructul de avocado este înconjurat de propriul gaz de etilenă, agent de maturare, acest gaz este retrimis sursei inițiale. Acest lucru forțează, în esență, accelerarea coacerii prin concentrarea gazului.

Odată ce fructul de avocado este bine înfășurat, îl introducem într-un vas de copt și-l introducem în cuptor la aproximativ 100 grade Celsius. Verificați procesul de coacere a fructului la 10 minute (sau chiar mai devreme, în funcție de gradul inițial de maturitate), și păstrați-l până când este perfect copt. Împreună, căldura cuptorului și etilena lucrează la înmuierea fructelor.

Deși această metodă de maturare funcționeză, creează un gust ușor diferit, deoarece căldura cuptorului gătește parțial fructele.

Dacă aveți nevoie de fructe coapte dar încă nematurate, puteți să încercați metoda cuptorului. Food and Wine sugerează acestă metodă și pentru banane, deoarece cuptorul vă poate ajuta să obțineți textura și gradul de coacere căutată.