VIRAL. Filmulețul care a amuzat milioane de oameni ascunde o poveste tristă

Data actualizării: Data publicării:
sobolan

Clipul care a devenit viral pe rețelele de socializare și care a amuzat milioane de oameni ascunde o poveste tristă. În imagini nu este un șoarece, iar acesta nu se bucură de baie la fel de mult ca un om.

Clipul a fost postat de Jose Correa din Peru care susține că a dat peste micul animal în propria baie, în timp ce acesta părea că face duș în chiuvetă. În clip, micul rozător pare că se spală la fel ca un om și că se bucură de baie. Adevărul însă, spun specialiștii, este altul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Animalul, care de fapt este un pacarana, o rozătoare specifică din Peru, încerca disperat să scape de un iritant, în acest caz săpunul, din blana sa.

„Membrele inferioare mari, poziţia bipedă, membrele superioare flexibile, coada scurtă şi culoarea blănii, indică faptul că animalul este un pacarana,” a precizat Dallas Krentzel, biolog, citat de IFL Science

De asemenea, animalul nu ''făcea duş'', ci încerca să îndepărteze un iritant. „Un rozător ar avea această reacție doar dacă ar vrea să îndepărteze ceva din blana lui, în acest caz probabil săpun,'' a explicat Tuomas Aivelo, biolog din cadrul Universităţii din Helsinki.

„Părerea mea este că cineva a turnat detergent pe acest animal. Bietul de el,” a adăugat profesorul Jason Munshi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri