Herghelia din Mangalia s-a redeschis pentru public

Data publicării:
cai

Vizitatorii au făcut un tur al hergheliei și au admirat superbele exemplare de cai pur sânge arab. Lucrările de reamenajare s-au făcut în timp-record, în doar patru luni.

„S-au reabilitat grajdurile, drumurile din incinta hergeheliei, s-a construit un punct turistic pentru iubitorii de cai”, a explicat Aurel Alexandru Nănescu, director de proiect.

„Acest proiectul nu se va termina aici, clar trebuie să se reinvesteacă, să punem în valoare aceşti cai, să-i cotăm la Bursă şi această herghelie să se poate întreţine singură”, a subliniat Cristian Radu, primarul Mangaliei.

La herghelia din Mangalia există aproximativ 400 de cai pur sânge arab, dintre care 75 sunt de vânzare. Preţul unui exemplar este cuprins între 3.000 de lei şi 13.000 de lei. Pe piaţa internaţională de profil, preţul real este însă de zeci de mii de euro.

„În 1999 am avut o ofertă din partea Curtii regale a Iordaniei pentru un armăsar, oferta a fost de 80.000 de dolari. Calul a rămas însă în țară, pentru că între timp regele a murit”, a povestit Antal Istvan, directorul hergheliei Mangalia.

Redeschiderea hergheliei a fost aşteptată cu mare interes de cei pasionați de sporturi ecvestre.

Din acest weekend, pasionaţii de cai şi de curse vor putea veni oricând la herghelie. Aici se vor organiza diverse evenimente sportive, de la concursuri hipice la festivaluri ecvestre. Cursele oficiale de cai vor începe abia în primăvara anului viitor.

Cei care doresc să urmeze cursuri de echitaţie trebuie să ştie că o oră de călărie cu instructor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, costă 80 de lei. Herghelia din Mangalia a fost înfiinţată în 1928.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri