Ilinca Goia despre Ursul de Aur: Am urlat ca o descreierată când am câștigat

Data publicării:
06032013 20goia-53157

Actrița Ilinca Goia joacă în această peliculă rolul iubitei lui Barbu. Ea a fost invitată la „Digimatinal”, exact de ziua ei.

„Filmul a fost un cadou neașteptat. Acum două zile a fost premiera de gală la TNB. Filmul a fost așa cum l-am primit și eu. Am avut o vizionare înainte de Berlinală, m-a răvășit, m-a cotropit, multe zile după aceea am avut iluminarea că mă aflu în fața capodoperei”, a mărturist actrița.

„Așa l-a primit și publicul luni, au fost aplauze grele, îndelungi, mi s-a părut că sunt lacrimi, că fiecare scvențăă, mai ales finalu, cade greu în ei”, a subliniat ea.

„Sunt pricinoasă când îmi văd munca în film, pentru că acolo nu mai pot schimba nimic, teatrul e mai viu, se modifică puțin în fiecare seară. Ai și comunicarea cu sala, cu partenerii, sunt alte stări”, a explicat Ilinca Goia.

„Am urmărit în direct gala de la Berlin, eram la calculator și urlam ca o descreierată, de fericire, plângeam și râdeam. Am vorbit prima dată cu Florin Zamfirescu, cu care am jucat în film”, a povestit ea.

Ilinca Goia a povestit cum a ajuns să joace în „Poziția copilului”. „Am primit invitația de la Netzer pentru o probă, o secvență grea, o confruntare între mamă și amanta tânărului. Era cred în decembrie 2011, m-a pasionat. Ne-am despărțit cu rugămintea să mă anunțe când se decide. Nu m-a anunțat, dar peste o lună-două am primit un telefon de la producție, mă întrebau cât port la partof, că trebuie pornite filmările. Era în preajma zilei mele. A fost o perioadă intensă de filmări, dar totul a mers ca un ceasornic elvețian”, își amintește ea.

„Aveam sentimentul că am mult de învățat. M-am lăsat impregnată ca un burete de ce se întâmpla în jurul meu, mi-a prins bine să o urmăresc pe Luminița Gheorghiu, e o persoană foarte cladă, generoasă, la fel și pe Adrian Titieni. Mai ales lucrul cu Călin a fost o experiență, am avut multe de la învățat de la acest tânăr. Mi-am mai rafinat stilul de joc”, a mărturisit actrița.

„Azi avem două proiecții cu filmul, de abia către seară o să apuc să mănânc o felie de tort cu familia”, a mai spus Ilinca Goia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri