În Cetatea lui Ștefan se cântă rock

Data publicării:
cetate

Suceava este capitala rock-ului zilele acestea. Ieri seară, în Cetatea lui Ștefan a debutat cea de-a cincea ediție a festivalului Bucovina Rock Castle. Timp de trei zile, 15 trupe din țară și străinătate vor face atmosferă la singurul festival de acest gen din Moldova.

Prima seară de festival a debutat la Suceava cu trupele God, Toy Machines, Breathlast și Era Decay, dar de departe toți spectatorii au așteptat prestația celor de la Vader.

Spectatorii, veniți de peste tot din țară, sunt foarte bucuroși că există un festival de rock la Suceava și chiar au apreciat locul mai puțin convențional în care au loc spectacolele - șanțul de apărare a Cetății de Scaun.

„Ne simțim foarte bine aici, așteptăm Vader, atracția serii, dar ne bucurăm și de restul membrilor care vor performa în această seară”, spune un spectator.

Un altul a venit pentru atmosferă: „Am venit aici pentru că aici s-a organizat. În momentul de față, în Moldova nu este niciun alt festival de muzică de felul ăsta și am venit să profităm de locația aceasta superbă și atmosferă alături de cei cărora le place acest gen de muzică.”

Cinci trupe vor urca pe scenă în fiecare seară, astfel că spectacolele vor ține până târziu în noapte.

„Ar trebui de notat în primul și în primul rând trupele din străinătate și anume Jan Akkerman, care este un chitarist de blues celebru, de jazz de fapt, a cântat cu BB King, a cântat cu Phil Collins. În același timp putem vorbi de Vader care sunt un nume în Polonia pe scena metal foarte, foarte importanți. Și să nu uităm de Zdob și Zdub, Alternosfera”, declară Andrei Drăgușenul, reprezentant al organizatorilor.

Mihnea Blidariu, organizator de asemenea, spune că evenimentul se află la a cincea ediție și „pentru Suceava, pentru Moldova și pentru Bucovina în general, reprezintă cel mai mare festival de rock din partea asta a țării. E un festival în continuă creștere de care încercăm să se bucure cât mai multă lume.”

Spectatorii au la dispoziție un campus pe platoul cetății unde-și pot amplasa corturile. Intrarea la festival costă 15 lei pentru fiecare seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri