JURNAL PENTRU COPII. Călătorie pe Transalpina, „drumul printre nori”

Data publicării:
miruna-jurnal pentru copii 3

Transalpina este situată în munții Pârang din Carpații Meridionali. Drumul străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba, traversând munții Parâng de la sud la nord. Punctul cel mai înalt este la 2.145 metri, în Pasul Urdele.

Transalpina este cunoscut ca „drumul printre nori”, circulat de peste 2.000 de ani. Acest drum a fost construit de armatele romane în drumul lor spre Sarmizegetusa.

Există şi o legendă care spune că, la sfârşitul secolului 18, localnicii din zonă au participat la construirea acestui drum.

Transalpina este cunoscut şi sub numele de „Poteca Dracului”, şoseaua fiind iniţial un drum de munte, folosit de către păstorii din Marginimea Sibiului pentru a traversa munţii cu turmele de oi în Ţara Românească. Acum, locul este vizitat în fiecare an de zeci de mii de turişti.

Transalpina a devenit rapid şi distracţia preferată pentru mulţi copii, atraşi de numărul mare de animale întâlnite aici.

Există însă și priveliști mai puțin plăcute pe Transalpina, deoarece unii turişti lasă gunoaie în urma lor.

Dincolo de aceste neajunsuri, drumeţia pe Transalpina este o adevărată aventură.

Transalpina este deschis turiştilor începând din luna aprilie şi până la sfârşitul lui septembrie. Dacă nu v-aţi plimbat niciodată pe cel mai înalt drum al României este timpul să o faceţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri