Video Unii șoferi s-au încăpățânat să urce spre Rânca în viscolul puternic și au rămas blocați. „O să vă urcați în mașina de la deszăpezire”

Data actualizării: Data publicării:
un bmw alb inzapezit si un barbat
Drumul spre Rânca a fost blocat mai bine de 12 ore. Foto: captură video

Ninsoarea și viscolul le-au dat bătăi de cap turiștilor care au plecat să petreacă vacanța de Crăciun la munte. Drumul spre Rânca a fost blocat mai bine de 12 ore. Vântul a suflat cu putere toată noaptea și nici măcar utilajele de deszăpezire nu au mai făcut față. Cei care aveau rezervare au stat ore în șir în coloană înainte să ajungă la destinație. Chiar dacă acum circulația s-a redeschis, mașinile care nu au lanțuri sunt oprite de polițiști.

-„De ce ai trecut de filtre și ai intrat pe zonă interzisă?”.

Șofer: „Nu știam”.

-„Cum adică? Ai indicatoare, ai angajații de la drumuri care ti-au spus să nu intri aici. Nu te putem scoate de aici”.

A fost haos în stațiunea Rânca din cauza viscolului. Autoritățile au emis mai multe atenționări din cauza condițiilor dificile de circulație.

-„O să vă urcați în mașina de la deszăpezire împreună cu cei din mașină. Abandonați mașina aici”.

Șoferii nepregătiți care s-au aventurat în nămeți și au rămas blocați au avut nevoie de ajutorul jandarmilor.

Viscolul le-a dat planurile peste cap turiștilor care au vrut să petreacă Crăciunul la munte. Drumul spre Rânca a fost închis ore bune și coada de mașini s-a întins pe kilometri întregi. Nici măcar utilajele drumarilor nu au mai făcut față.

Reporter: Aveți și rezervare?

-„Da, e rezervare făcută pentru două nopți”.

Reporter: Și ce faceți?

-„Nu știm, ne întoarcem acasă la București”.

Reporter: De cât timp așteptați?

-„De la 8 de azi dimineață”.

Reporter: Vă gândiți să renunțați sau așteptati?

-„Nu, mai stăm. Dacă tot avem rezervare, nu are rost să plecăm de aici”.

-„De cinci ore stăm. Noi, patru mașini venim de la Constanța, am zis să facem și noi concediul frumos, dar nu se poate”.

Reporter: Așteptați până se dă drumul.

-„Da, nu ne întoarcem”.

Cristi Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova: „Vizibitatea scade la 0 la momentul rafalelor de zăpadă, suflă destul de puternic vântul și nu putem acționa. Știm că oamenii și-au programat sejururi în stațiunea montană Rânca, dar, pentru siguranța lor, îi rugăm să ne înțeleagă că facem tot ce este omenește posibil”.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: Sunt zeci de mașini care așteaptă în acest moment la ieșirea din Novaci pentru a urca spre stațiunea montană Rânca. Însă oamenii sunt opriți de un filtru al poliției și asta pentru că la altitudine mai mare de 1500 de metri vântul bate atât de puternic încât vizibilitatea este zero.

Circulația spre Rânca a fost redeschisă după mai bine de 12 ore, însă autoritățile nu vor mai lăsa să treacă nicio mașină dacă nu este echipată cu lanțuri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri