JURNAL PENTRU COPII. Topul eroilor din jocurile pe calculator

Data publicării:
calc

Lumea jocurilor pe calculator a fost pusă pe jar de un clasament al personajelor pe care orice puşti le ţine minte. Topul a dat naştere, încă de la început, unui val de aprecieri, dar şi de critici.

Sam Fisher, Agent 47, Guybrush, Sam and Max, Kyle Katarm, JC Denton, Commander Shepard, Max Payne, Gordon Freeman şi Lara Croft sunt eroii care au fost desemnaţi câştigători de Logitech, unul dintre cei mai importanţi producători de accesorii pentru gaming.

Lara Croft a devenit populară după ce Angelina Jolie a dat viaţă personajului din jocurile pe calculator într-o serie de filme apreciată, mai ales de catre cei mai împătimiţi gameri.

„În principiu sunt personaje memorabile nu doar din cauza personajelor, cât mai ales a jocurilor. Adică Gordon Freeman din Half Life este mult spus un personaj, pentru că el nu are nicio replica tot jocul, nu apare in joc deoarece este un joc first person. Așa a ajuns și personaj memorabil, din cauza asocierii cu jocul”, explică Radu Țigănaș, realizator 2.0. „Commander Shepard din Mass Effect este memorabil tot așa, prin prisma jocului în sine...ca și Gordon Freeman, deși are replici este un avatar al jucatorului și el nu are o pers propriu-zisă. Personalitatea este cea pe care i-o dai tu. Pentru că deciziile tale informează ce face mai departe personajul sau ce spune”, adaugă el.

Deşi multe dintre personaje au apărut în urmă cu mai bine 20 de ani, ele sunt şi acum la modă. De ce? „O parte dintre aceste personaje încă mai trăiesc în jocuri video. Commander Shepard a apărut chiar anul trecut într-un joc video. Lara Croft a avut un joc... Guybrush a apărut recent, acum vreo doi ani, la fel si Sam Fisher, Sam and Max... sau mai sunt și personaje care nu au mai apărut recent, dar lumea jocurilor video, puțin mai mult decât alte medii, este bazată pe nostalgie”, subliniază Radu Țigănaș.

Chiar dacă lumea jocurilor pe calculator este în plină expansiune, eroii anilor `90 vor mai rămâne la modă, multă vreme de acum înainte, spun gamerii. Dacă au sau nu dreptate, rămâne de văzut. Sigur este însă un lucru: jocurile pe calculator sunt din ce în ce mai populare, asta în defavoarea jocurilor tradiţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri