LAS VEGAS. Reprezentanta României la Miss Univers, o împătimită de şah şi calculatoare

Data publicării:
19 2012miss-39516

Cele mai frumoase femei din lume au trecut deja de mai multe probe, iar una dintre ele a fost parada costumelor naţionale. Românca Delia Ducă a surprins publicul cu un costum inspirat din lucrarea lui Constantin Brâncuşi, Coloana fără sfârşit.

Românca este licenţiată în matematică şi informatică şi e împătimită de şah, joc la care a obţinut titlul de compioană naţională în 2006. Întrebată care e sărbătoarea preferată, Delia a răspuns fără ezitare.

„Desigur, Crăciunul înseamnă să te aduni laolaltă cu familia, dar în România avem anumite colinde speciale de Crăciun, cu cântece creştine şi tradiţionale”, spune ea.

Candidatele nu vor avea o sarcină uşoară, cu atât mai mult cu cât fiecare detaliu de vestimentaţie şi fiecare gest sunt luate în considerare. Fetele sunt însă mândre că au ocazia de a-şi reprezenta ţara de origine.

„Cred că e cel mai bun lucru pe care l-aş fi putut face cu viaţa mea: să reprezint ţara din care provin şi să arăt lumii că existăm”, afirmă Marie Jansen, Miss Curacao.

„E o mare onoare. Voi fi întotdeauna cunoscută ca Miss Univers 2012 pentru ţara mea şi cred că e ceva de care sunt mândră”, adaugă Kimberley Leggett, Miss Malaezia.

Fiecare concurentă a primit de altfel şansa de a fi susţinută prin votul locuitorilor din ţările pe care le reprezintă. Concurenta care a primit cele mai multe voturi până în 18 decembrie se califică automat între semifinale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri