Sari la conținut

Magia Crăciunului, în Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Peste 400.000 de turişti au vizitat anul trecut Grădina Botanică din Cluj-Napoca. E drept, cei mai mulţi dintre ei au veni aici pe timpul verii. Însă pentru a atrage şi mai mult public, conducerea instituţiei a decis anul acesta să organizeze seri magice.

Primul astfel de eveniment s-a petrecut săptămâna acesta, când timp de trei ore, la ceas de seară, în Grădina Botanică s-a intrat gratuit. Turiştii, printre care chiar şi străini, au ascultat colinde la foc de tabără.

„Revigorăm un pic perioada aceasta care este mai liniştită să zicem din punctul de vedere al vizitatorilor, motiv pentru care am implicat şi studenţii”, spune Florin Crişan, lector UBB Cluj.

Organizatorii promit că astfel de seri se vor organiza până în 10 ianuarie.

„Vor mai fi manifestări, vor mai fi concerte de colinde, meşteri populari care vor veni aici şi vor expune lucra şi expune produsele lor”, spune Cosmin Sicora, director interimar al Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

Gândită ca un loc în care vizitatorii să vadă cum trăiau popoarele mediteraneene în Antichitate, grădina botanică din Cluj-Napoca este una dintre atracţiile oraşului.

Două sarcofage, descoperite într-un cimitir undeva, cum se menţiona, pe drumul Feleacului, într-un cimitir roman , de asemenea avem baza unei prese de struguri, care era folosită pentru extragerea sucului”, spune Victoria Cristea, cercetător.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare şi a fost fondată în anul 1920 de profesorul Alexandru Borza.