„Ridiculous Fishing”, jocul care a dus pescuitul la un alt nivel

Data publicării:
2403pescuit-56552

Evoluția acestui joc este interesantă. În prima fază, „Ridiculous Fishing” a fost un joc online Flash, numit „Radical Fishing”. Jocul flash a avut succes în online, și cei de la compania Vlambeer au vrut să facă o variantă pentru smartphone-uri. Dar înainte să aibă ocazia să-și termine jocul, o altă companie a lansat jocul „Ninja Fishing”, o clonă a jocului original. Acesta era, practic, identică cu „Radical Fishing”, așa că cei de la Vlambeer au renunțat la a mai face propria varianta pentru iOS. Clonatul este o problemă reală în spațiul jocurilor de smartphone, și, din păcate, nu există nicio metodă pentru a combate fenomenul.

Un an mai târziu, Valmbeer s-a reapucat de treabă și a lansat, în sfârșit, jocul „Ridiculous Fishing”.

Jocul este împărțit în trei etape distincte de „gameplay”. În prima etapă, jucătorul trebuie să evite peștii, pentru a ajunge cât mai adânc cu cârligul undiței. Poziția cârligului este controlată mișcând tableta. O dată ce cârligul agață un pește, începe etapa a doua de gameplay, în care pescarul aduce cârligul la suprafață. În acest timp, jucătorul trebuie să miște cârligul stânga-dreapta, pentru a prinde cât mai mulți pești posibil.

O dată ce ajunge la suprafață cârligul, peștii sunt aruncați înspre cer. Aici începe etapa a treia de gameplay, în care pescarul, implicit jucătorul, trebuie să împuște peștii, atingând ecranul pentru a trage.

Pentru fiecare pește prins și împușcat, jucătorul primește o sumă de bani. Cu acești bani se pot cumpăra echipamente noi, obiecte vestimentare, armament mai bun și gută mai lungă, sau chiar infinită. Cu echipament mai bun, jucătorul poate să ajungă mai adânc pentru a prinde specii noi de pește. Există peste 60 de tipuri de pești care pot fi prinți în cele patru nivele distincte. Și o dată ce toate obiectele au fost cumpărate, rămâne doar să vedeți cât de adânc puteți ajunge, deoarece ultimul nivel este, teoretic, infinit.

Pe parcursul jocului, mecanicile se schimbă puțin. Apar meduzele care, dacă sunt prinse sau împușcate, penalizează jucătorul cu o sumă de bani. Iar unii pești apar doar în anumite momente ale zilei, sau în circumstanțe speciale. Există și câteva apariții speciale din partea unor personaje din alte jocuri video independete.

„Ridiculous Fishing” este disponibil pe iOS și costă puțin sub trei euro. Merită menționat că jocul nu conține niciun fel de obiecte sau servicii complementare care pot fi cumpărate cu bani, deci o dată ce jocul este cumpărat, nu există niciun alt cost ascuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri