Video Filmări rare cu Putin în vacanță, în anii '90, îmbrăcat în trening de fâș și jucând ping-pong: „Departe de imaginea de macho”

Data publicării:
putin în anii 90
Imaginile îl arată pe Putin în trening, jucând tenis de masă și pescuind, într-o vacanță în Finlanda. Foto: YLE

Televiziunea publică finlandeză YLE a obținut imagini video inedite cu Vladimir Putin la începutul anilor 1990. Liderul de la Kremlin, care pe atunci era ofițer KGB și consilierul primarului din Sankt Petersburg, apare în trening, jucând tenis de masă și pescuind, într-o vacanță în Finlanda.

Într-unul dintre clipuri îl vedem pe Putin mult mai tânăr, îmbrăcat în trening de fâș, într-o vacanță la pescuit.

Filmările sunt din anii 90, când actualul președinte rus lucra la primăria din Sankt Petersburg. Nu este clar cine a fost cameramanul, iar televiziunea finlandeză nu își dezvăluie sursa.

Vedem că Putin joacă tenis de masă cu șeful lui de atunci, primarul din Sankt Petersburg, Anatoli Sobceak. La un moment dat, își dă bluza de trening jos și rămâne într-un maiou alb.

Într-un alt videoclip, liderul de la Kremlin apare la masă, unde bea, mănâncă și face glume la adresa capitalismului.

Potrivit sursei YLE, Putin a vorbit foarte puţin în vila din Raseborg. El a pus o singură întrebare: ce s-ar întâmpla dacă "un milion şi jumătate de ruşi" ar trece graniţa în Finlanda? La acea vreme, ruşii sufereau de o criză acută de alimente şi bunuri de bază.

Jurnaliștii finlandezi au spus că vacanța lui Putin a fost la vila de protocol a unei companii care făcea afaceri cu Rusia la vremea aceea.

În anii '90, Putin era un vizitator frecvent în Finlanda. Apariţiile sale ulterioare în calitate de prim-ministru şi preşedinte al Rusiei au fost atent controlate.

YLE comentează că videoclipul este „departe de imaginea macho şi dictatorială pe care Putin şi-a creat-o de atunci”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri