Spectacol de muzică clasică la Colegiul "Tudor Vianu" cu ocazia sărbătorilor

Data publicării:
elevi vianu

Când nu se află în faţa calculatorului, elevii de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu joacă teatru şi sunt artişti în spectacole sau musical-uri celebre.

La sfârşit de an, în preajma sărbătorilor, artiştii informaticieni au dat o ultimă reprezentaţie: Poveşti de Crăciun.

Am ales piese din toate spectacolele noastre de până acum, am încercat să le îmbinăm oarecum.. spre exemplu din Notre Dame am ales Florenţa sau Danse mon Esmeralda care este foarte cunoscută şi pe lângă asta am mai băgat şi din Romeo şi Julieta şi din Chiriţa în provincie unele secvenţe şi din Bună seara, domnule Wilde!”, spune Andrei Miercure, elev.

Emoţii există la fiecare reprezentaţie. De data aceasta, însă, ele s-au dublat. Şi asta pentru că fiind un spectacol de Crăciun, publicul din sală a fost format în mare parte din copii, dar şi din familiile elevilor-artişti.

„Pentru noi, în acest spectacol de Crăciun, colindele înseamnă transmiterea unor anumite sentimente de bucurie, de unitate. Până la urmă şi noi suntem o mare familie, şi ştim foarte bine că sărbătorile se petrec de obicei în familie”, adaugă Rabonia Avram, elevă.

Niciun Crăciun fără colinde. Cu atât mai mult în cazul elevilor de la Colegiul Tudor Vianu. Pentru ei, muzica este la fel de importantă ca... informatica.

„În seara de Ajun când fac bradul împreună cu familia mea, ascult numai colinde româneşti, cum ar fi Deschide uşa, creştine! sau O, ce veste minunată!", astea sunt melodiile care mă inspiră pe mine cel mai mult.

Spectacolul de Crăciun susţinut de elevii Colegiului Tudor Vianu a fost şi un îndemn al celor tineri la solidaritate.

„Este foarte important să ne unim şi să fim împreună şi să ne ajutăm unul pe celălalt”, spune Bianca Neagoe, elevă.

„Multe dintre persoanele din ziua de azi sunt foarte indiferente şi cred c-ar fi foarte bine dacă toţi ar încerca să facă ceva pentru societatea asta. Eu sincer îmi dau tot interesul şi încerc să ajut în general dar nu se poate de unul singur”, spune Andrei Miercure.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri