Străini îndrăgostiți de România. Rene Kukasek: Beau numai beri româneşti

Data publicării:
ceh

Rene Kukasek este un diplomat inedit. Directorul Institutului cultural Ceh din Bucureşti are bicicletă "diplomatică" şi iese la bere cu toţi colegii. Oricine îi calcă pragul biroului trebuie să joace cu el, neapărat, o partidă de hochei de masă. A prins limba română din zbor şi o vorbeşte ca un român.

Pentru Rene, Bucureştiul a fost o surpriză. Un oraş de care s-a îndrăgostit la prima vedere, chiar dacă pe ici pe acolo, o mulţime de cabluri brăzdau faţadele clădirilor.

A fost o surpriză mare, cât de intensă este viaţa culturală aici. Bine, îmi aduc aminte că cablurile astea, când am venit acum 2 ani, erau de 10 ori mai multe decât acum. Printre primele poze pe care l-am făcut au fost la cabluri”, povesteşte cehul.

Nu ştiu dacă este alt loc în lume unde găsiţi o caldire calsicista, art deco, art nouveau, modernistă şi din perioadă lui Ceauşescu, şi acum nouă, din 90 şi ce se construieşte acum, şi totul în aceeaşi stradă de fapt”, a mai povestit acesta.

Rene este biciclist şi un familist convins, aşa că s-a "împiedicat" repede de o problemă 100% românească.

Singurul lucru pe care nu îl înţeleg care nu îmi place aici în România, sau în Bucureşti, sunt maşinile parcate peste tot. Cu copii mici cu cărucior, şi nu am putut să trec pe stradă, nu am putut să merg din cauza maşinilor. Şi nu înţeleg de ce se întâmplă asta, aveţi legi sunt poliţişti peste tot, dar cumva este acceptat”, a mărturisit Rene Kubasek.

Rene s-a mutat cu toată familia în România. Alături de el au venit, în Bucureşti, soţia sa şi cei doi copii. Astăzi, băieţii săi învaţă la şcoli în limba română.

Şi din vorbă în vorbă, cu un ceh inevitabil ajungi la o discuţie despre bere.

Noi suntem foarte mândri de berea noastră, dar şi aici aveţi berile foarte bune româneşti. Beau aici bere destul de des şi nu caut beri ceheşti. Caut mereu beri româneşti! Beau numai beri româneşti, aici în România”, a spus acesta.

Rene Kubasek promovează cultura şi civilizaţia cehă, dar, ca un bun musafir, a învăţat să respecte şi să trateze România că pe propria lui ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri