Video Will Smith i-a făcut o surpriză neașteptată unui student african din Egipt: „Vreau ca lumea să audă povestea ta”

Data actualizării: Data publicării:
will smith și barry
Echipa de publicitate a lui Smith a contactat BBC în septembrie, după ce povestea despre odiseea lui Barry fusese publicată. Colaj foto / sursa foto YouTube

Megastarul de la Hollywood, Will Smith, i-a făcut o surpriză neașteptată unui bărbat din Guineea care a traversat Africa pe bicicletă pentru a ajunge să studieze la o universitate din Egipt, pentru că nu avea bani de bilete de avion. „Vreau la lumea să audă povestea ta”, i-a spus actorul, transmite BBC.

Anul trecut, Mamadou Safayou Barry a ajuns subiect de știri în timpul călătoriei sale epice de 4.000 km, din Guineea în Egipt.

Într-un apel video la Cairo, unde studiază Barry acum, Smith i-a spus că a fost „profund mișcat” de eforturile sale și i-a oferit o nouă bicicletă și un laptop.

„Vreau ca lumea să audă povestea ta”, a spus celebrul actor.

Într-un scurtmetraj încărcat pe canalul de YouTube al lui Smith, studentul părea șocat că vorbește chiar cu starul din „ Men in Black”.

„Acesta este Will Smith!”, a spus uimit Barry. „Îmi plac multe dintre filmele tale.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu știu cum să-ți mulțumesc Wallahi [jur]! Nu știu cum să-ți mulțumesc”, a spus el mai târziu, când a auzit despre cadouri.

Echipa de publicitate a lui Smith a contactat BBC în septembrie, după ce povestea despre odiseea lui Barry fusese publicată, spunând că l-a atins pe actor. Au vrut să vadă cum pot vorbi cu el și restul e o poveste frumoasă și neașteptată.

Povestea impresionantă a lui Mamadou Safayou Barry

În luna mai a anului trecut, tânărul de 25 de ani a plecat din țara vest-africană Guineea către prestigioasa Universitate Al-Azhar din Egipt, în speranța că va fi acceptat.

Fiind și căsătorit și tată, acesta nu și-a permis costul unui zbor cu avionul, așa că a urcat pe bicicletă și i-a luat patru luni să pedaleze prin Mali, Burkina Faso, Togo, Benin, Niger și Ciad.

El a călătorit prin regiuni în care luptătorii jihadiști organizează adesea atacuri și în care s-au văzut câteva lovituri de stat militare.

A fost arestat și reținut de trei ori fără un motiv întemeiat - de două ori în Burkina Faso și o dată în Togo.

Cu toate acestea, norocul lui Barry și-a făcut apariția când a ajuns în Ciad. Un jurnalist l-a intervievat și i-a postat povestea online, iar niște buni samariteni au fost impresionați și i-au finanțat un zbor spre Egipt.

Odată ajuns la Cairo, i s-a oferit un loc la universitate, inițial pentru studii islamice și apoi la inginerie, și o bursă completă.

„Când te angajezi într-o călătorie, universul conspiră să te ajute”, i-a spus Smith lui Barry, citându-l pe autorul Paulo Coelho.

Smith i-a donat, de asemenea, vouchere pentru a-și putea cumpăra zboruri înapoi în Guineea pentru a-și vizita familia, sau pentru ca săția și copiii să-l poată vizita.

Mamadou Safayou Barry a spus că după ce își va termina studiile vrea să se întoarcă în țara sa unde să devină profesor, pentru că în Guineea oamenii au nevoie să învețe, să aibă acces la educație.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri