Străini îndrăgostiți de România. Yuki şi Eiko Takagi: În Japonia nu spunem atât de des ca aici „Te iubesc!”

Data publicării:
japonezi

Yuki şi Eiko Takagi sunt doi dintre cei 326 de japonezi care trăiesc în România. După ce au locuit în America, China sau Cipru, familia Takagi s-a stabilit în România, în 1997, cu un singur gând: să-şi construiască o afacere. Şi-au împărţit rolurile conform tradiţiei japoneze şi s-au pus pe treabă. Domnul Yuki este acum consultant de afaceri pentru japonezii din ţara noastră, iar doamna Eiko are grijă de treburile casei.

Chiar dacă doamna Takagi este managerul casei, tot bărbatul are ultimul cuvânt.

Respectul pentru sexul tare este subliniat şi în public, printr-un gest pe care unii ar putea să-l considere "discriminare". Japonezii nu văd aşa lucrurile.

Când mergem împreună pe stradă, femeile nu trebuie să meargă umăr la umăr cu bărbatul, ci cu 3 paşi şi jumătate în spatele lui”, a explicat Yasuyuki Takagi.

Când vine vorba despre exprimarea iubirii, niponii sunt reţinuţi, ba chiar "reci", în comparaţie cu europenii.

În Japonia nu spunem atât de des ca aici "Te iubesc!" noi spunem "te plac!" chiar şi proprilor copii le spunem "te plac foarte mult!". Asta înseamnă te iubesc, dar nu folosim des aceste cuvinte”, a mai spus Yasuyuki Takagi.

În Ţara Soarelui Răsare, salutul a căpătat o formă cu totul specială.

Te apleci la 15 grade ca să saluţi prietenii şi oamenii apropiaţi. Aplecatul cu 30 de grade este specific întâlnirilor de afaceri. Când întâlnim oameni foarte importanţi ne aplecăm la 45 de grade şi stăm mai mult timp aplecaţi”, a mai afirmat acesta.

Dacă în trecut Kimono-ul era o ţinută aproape obligatorie, acum se îmbracă doar la evenimente speciale.

Societatea niponă caută, în orice împrejurare, să fie unită. Fie că e vorba de evenimente tragice, precum cutremurul devastator din 11 martie 2011, fie că este vorba de familie, japonezii sunt mereu împreună, gata să se mobilizeze, să se ajute, şi să o ia de la capăt de câte ori este nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri