Sari la conținut

Toboşarul Ginger Baker a fost operat pe cord deschis

Foto: Gulliver/Getty Images

În luna martie a acestui an, muzicianul britanic a mărturisit că a fost diagnosticat cu o boală de inimă şi că speră ca în viitor să mai poată cânta la tobe. În plus, el suferă şi de o osteoartită degenerativă.

După ce a suferit un atac în primăvară, Ginger Baker a fost nevoit să anuleze toate concertele pe care le programase cu trupa sa Air Force. ”Există două variante pentru operaţie. Depinde de cât de puternici sunt plămânii mei bătrâni. Doctorul a spus că mă poate face să cânt din nou”, a declarat artistul în vârstă de 76 de ani.

”Tata m-a sunat a doua zi după operaţie să-mi spună că e bine. Chiar dacă am avut o conversaţie puţin inteligibilă, măcar era treaz şi conştient”, a spus fiica muzicianului, Leda Baker.

Născut pe 19 august 1939, Ginger Baker a înfiinţat formaţia Cream, în 1966, cu chitaristul Eric Clapton şi basistul Jack Bruce. Grupul a lansat patru albume de studio, între care aclamatul ”Disraeli Gears”, înainte de a se despărţi, în 1968. Ginger Baker şi Eric CLapton au continuat să cânte împreună, în trupa Blind Faith, alături de pianistul şi solistul Steve Winwood şi basistul Ric Grech.

După două albume înregistrate cu Air Force în 1970, Ginger Baker a lansat 18 materiale solo de studio, cel mai recent fiind ”Why”, din 2014. De asemenea, el a lansat trei discuri cu multi-instrumentistul Fela Kuti. 

Tată a trei copii, Ginger Baker s-a luptat o bună perioadă cu dependenţa de heroină şi, potrivit declaraţiilor acordate de artist pentru The Guardian în 2013, a renunţat la acest viciu de 29 de ori.

În 2005, formaţia Cream s-a reunit pentru patru concerte la Royal Albert Hall din Londra. Basistul Jack Bruce a murit în 2014.