TOP VIDEO. Concert rock la minus 30 de grade Celsius

Data publicării:
0412 20concert 20pol-36711

Nici un locuitor din Oimiakon nu a auzit de Charlie Simpson. Nici nu ar avea cum, din moment ce nimeni de aici nu are televizor sau radio. Cântăreţul britanic, membru al unei trupe rock, a venit în sătucul de doar 521 de locuitori din estul Siberiei hotărât să stabilească un record. Şi-a luat chitara, de care nu se desparte niciodată, şi a început că cânte.

„După cel de-al doilea cântec m-am gândit serios să mă opresc, fiindcă nu-mi mai simţem degetele... A fost una dintre cele mai dureroase experienţe din viaţa mea”, a povestit la final Charlie Simpson, care este membru al formaţiei Fightstar.

Şi într-adevăr, experienţa tânărului de 27 de ani este demnă de Cartea Recordurilor, pentru că Oimiakon este cel mai friguros loc din lume. Stau dovadă cele minus 71 de grade Celsius înregistrate aici în 1924.

”Felicitări, Charlie! E un efort cu adevărat fantastic. E una dintre cele mai importante performanţe înregistrate de noi”, a spus Craig Glenday, reprezentantul Cărţii Recordurilor, după ce a omologat performanţa cântăreţului britanic.

După cel mai lung sfert de oră din viața sa, Charlie a mai fost premiat și de localnici, cu o mult dorită cană de ceai fierbinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri