Galerie Foto Un bărbat a lucrat 8 ani la un model de peste 7 metri înălțime al Turnului Eiffel făcut din chibrituri, dar recordul i-a fost invalidat

Data actualizării: Data publicării:
model al Turnului Eiffel făcut din peste 700.000 de chibrituri
Richard Plaud a lucrat 4.200 de ore în total, timp de opt ani, pentru a construi cea mai înaltă (7,19 metri) structură din chibrituri – 706.900 la număr. Colaj foto: Profimedia Images

Un bărbat din Franța care a construit un model al Turnului Eiffel folosind peste 700.000 de chibrituri spune că eforturile sale de a intra în Cartea Recordurilor au fost respinse de Guiness World Records, potrivit Sky News.

Actualizare: Între timp, cei de la Guiness World Records s-au răzgândit și i-au acordat lui Richard Plaud recordul pentru cea mai înaltă structură construită din chibrituri, scrie The Guardian. Mark McKinley: „Suntem fericiți să putem recunoaște că am fost puțin prea duri în legătură cu tipul de chibrituri necesare în această încercare [de doborâre a recordului], iar încercarea lui Richard este oficial uimitoare.”

Richard Plaud (47 de ani) a lucrat 4.200 de ore în total, timp de opt ani, pentru a construi cea mai înaltă (7,19 metri) structură din chibrituri – 706.900 la număr.

Ar fi fost destul pentru a întrece recordul stabilit în 2009 de Toufic Daher, din Liban, care a folosit șase milioane de chibrituri pentru a crea o replică a Turnului Eiffel de 6,53 metri înălțime.

După ce a lucrat 8 ani la modelul Turnului Eiffel, recordul pentru cea mai înaltă structură făcută din chibrituri i-a fost invalidat de Guiness World Records. Foto: Profimedia Images
După ce a lucrat 8 ani la modelul Turnului Eiffel, recordul pentru cea mai înaltă structură făcută din chibrituri i-a fost invalidat de Guiness World Records. Foto: Profimedia Images

După ce a terminat construcția, pe 27 decembrie, Plaud a spus că a depus o cerere la Guiness World Records, care i-au refuzat-o fără măcar să examineze modelul.

Plaud a scris pe rețelele sociale că decizia a fost o „mare dezamăgire” și a explicat motivele pentru care recordul i-a fost invalidat.

Arbitrii de recorduri i-au spus că structura trebuia construită din chibrituri care sunt disponibile publicului larg și care nu au capetele roșii inflamabile – acestea nu trebuie „tăiate, dezasamblate sau deformate” până în punctul în care chibriturile nu se mai pot distinge.

Plaud a declarat pentru postul francez TFI că a început construcția cu chibrituri cumpărate din comerț, dar că s-a săturat să le taie capetele roșii unul câte unul, așa că a contactat principalul producător francez de chibrituri pentru a cere să i se livreze doar bețișoarele de lemn ale chibriturilor în cutii de 15 kilograme.

Plaud susține că nu știa că acest lucru îl va descalifica de la obținerea recordului.

Après 8 ans de travail, sa Tour Eiffel en allumettes invalidée par le Guinness Book des records
După ce Richard Plaud a lucrat 8 ani la modelul Turnului Eiffel, recordul pentru cea mai înaltă structură făcută din chibrituri i-a fost invalidat de Guiness World Records. Foto: Profimedia Images

Cât despre cealaltă regulă, Plaud a scris pe Facebook: „Spune-mi că cele 706.900 de bețe lipite împreună unul câte unul nu sunt chibrituri!!?? Și sunt prea tăiate ca să se poată distinge!!??”

Cu toate că nu a reușit să stabilească oficial recordul, Plaud și-a prezentat creația în fața a 4.000 de oameni într-o sală din Saujon în ianuarie.

Plaud nu știe ce va face acum cu modelul. El spera că îl va putea prezenta la Jocurile Olimpice de la Paris de vara aceasta, dar organizatorii i-au spus că „nu există nicio încăpere destul de înaltă pentru a include” modelul.

Directorul serviciilor centrale de menținere a evidenței de la Guiness World Records, Mark McKinley, a spus că munca echipei sale este foarte strictă și amănunțită, dar că „se pare că am fost prea severi în privința acestei cereri”. „Îl vom contacta pe deținătorul recordului din nou și vom revizui regulile pentru recorduri similare ca să vedem ce este de făcut.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri