TURIST ACASĂ. Mesteceni pitici şi pini exotici pot fi văzuţi în lunca Râului Negru

Data publicării:
mesteceni

De-a lungul Râului Negru s-au format dune de nisip, unele înalte de șase metri, unice în această zonă intracarpatică. În acest sol nisipos cresc mesteceni pitici. Tot aici este o zonă cu pin bancsian, o specie rară care se adaptează unor soluri dificile și care trăiește în condiții foarte vitrege.

Lacurile din zona Mestecănișului de la Reci ascund și ele surprize pentru vizitatorii îndrăgostiți de natură. Pe luciul apei cresc nuferi sălbatici, iar tot aici trăiește broasca albastră de mlaștină. Această rezervație botanică are o frumusețe aparte datorită împletirii atâtor forme naturale diverse și contradictorii: râul, lunca şi dunele de nisip, dar şi vegetația care s-a adaptat unor condiții atât de vitrege.

O atestare internațională a acestui loc este faptul că aici s-au turnat scene din filmul Cold Mountain, actorii americani fiind impresionați de frumusețea acestui loc. La Reci se poate ajunge cu trenul sau cu autoturismul.

Iar dacă aţi ajuns în zonă mai puteţi vizita şi Lacurile de la Reci, bune pentru pescuit sau canotaj, planul înclinat de la Covasna, cetatea ţărănească de la Ilieni sau biserica romano-catolică de la Ghelniţa, construită în 1245.

Cazarea în zonă nu costă mult: 60 de lei pe noapte camera dublă la o pensiune de două margarete şi 110 lei camera dublă la o pensiune de 3 margarete. La un hotel de trei stele camera costă 200 de lei pe noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri