Turiștii vin în România la evenimente

Data publicării:
enescu festival

În cele 22 de zile ale Festivalului George Enescu, la Bucureşti vor concerta, printre alţii, patru dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, inclusiv Israel Philharmonic Orchestra, dirijată de Zubin Mehta. Va susţine un recital şi violonista Sarah Chang, o vedetă a muzicii clasice.

La fiecare doi ani pe scena Ateneului Român urcă peste 2.500 de artişti ai muzicii clasice din toată lumea. Mai bine de 20.000 de spectatori, din 41 de ţări, sunt aşteptaţi anul acesta să participe la cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat în România, Festivalul „George Enescu”.

Biletele la spectacolele mari sunt vândute încă de la începutul anului.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului „George Enescu”, spune că „festivalul este deja un brand cultural al României, din punct de vedere muzical, este aşa cum au spus mulţi - o capitală muzicală pe perioada lunii septembrie. Biletele vândute în acest an au ajuns la 6,7 milioane de lei, ceea ce este foarte mult, pentru că în ediţia trecută au fost cam jumătate.”

Agenţii de turism confirmă şi ei că, de la ediţie la ediţie, au tot mai mulţi clienţi care vin la Bucureşti special pentru festivalul George Enescu.

„Această îmbinare între ceea ce vrem noi - turismul cultural şi oportunităţile de excepţie -, sunt date de evenimentele muzicale care nu fac în jurul unui bilet de 30-50 de euro. Un spectator străin, un turist străin ajunge să lase în ţară în jur de 1.000 de euro”, spune Gheorghe Fodoreanu, proprietar agenţie de turism.

Un alt eveniment care a adus în România foarte mulţi turişti străini a fost, vara aceasta, festivalul Untold de la Cluj.

Brăţările Untold au fost purtate de peste 245.000 de persoane în cele patru zile de festival. Artişti de renume internaţional au concertat pe Cluj Arena, dar şi pe încă șapte scene amplasate în oraş. 600 de mii de euro au revenit primăriei Cluj-Napoca în urma acestui festival.

Pentru hotelieri şi comercianţi, cele patru zile de distracţie au însemnat venituri duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Unele supermarketuri din oraş şi-au prelungit programul până la miezul nopţii, alte centre comerciale au avut promoţii pentru cei care au purtat brăţara Untold.

97.000 de oameni au asistat la concertele din cele patru zile ale festivalului Electric Castle, de la Bonţida. 150 de artişti şi trupe au urcat pe cele șase scene. În acest an, Electric Castle a ocupat aproape zece hectare din domeniul Banffy, dublu faţă de anul trecut. De asemenea, la această ediţie, a fost dublat bugetul pentru artişti, iar încasările din bilete au depăşit patru milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri