Sari la conținut

VIDEO. A murit ultimul câine erou implicat în misiunea de salvare după atentatul de la 11 septembrie

Foto: Denise Corliss

Bretagne a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Însoțit de stăpâna sa, Denise Corliss, animalul în vârstă de 16 ani s-a bucurat de un foc de artificii care îi era dedicat și de salutul militarilor care l-au condus spre clinica veterinară Fairfield din Texas.

Câinele salvator suferea de insuficiență renală, iar când a refuzat să mai mănânce stăpâna lui a știut că a venit timpul să se despartă.

„A fost foarte anxioasă noaptea trecută și voia să stea doar cu mine. Așa că m-am așezat lângă ea. Când m-a simțit aproape s-a liniștit și a adormit. Am dormit cu ea întreaga noapte,a povestit Denise Corliss, citată de Daily Mail.

Pe lângă misiunea de salvare din 11 septembrie 2001, Bretagne, care era și pompier voluntar, a participat la acțiunile de căutare după uraganul Katrina, uraganul Ivan și uraganul Rita.

A avut cea mai lungă viață și cele mai multe realizări dintre câinii salvatori,” a declarat David Padovan, purtătorul de cuvânt de la unitatea de pompieri.

Denise Corliss, un inginer electrician din Texas, și Bretagne care avea 2 ani atunci, au participat la operațiunile de salvare din zona zero a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Corliss, a început să o antreneze pe Bretagne, încă de pe vremea când avea doar 8 luni.

Ultimii ani, Bretagne și i-a petrecut alături de copiii de la o școală elementară, ajutându-i să își exerseze cititul.  

Foto: Denise Corliss