Al treilea film „Dune”, regizat de Denis Villeneuve, este oficial în pregătire

Data actualizării: Data publicării:
Dune (2021) - filmstill
Timotthe Chalamet, în rolul Paul Atreides și Rebecca Ferguson, în rolul doamnei Jessica, într-o scenă din „Dune”. Foto: Profimedia Images

Regizorul din Quebec Denis Villeneuve va realiza un al treilea film inspirat de saga "Dune" a lui Frank Herbert, potrivit Variety, preluată de News.ro.

Legendary, studioul care a produs "Dune" şi care lucrează cu Denis Villeneuve la noi proiecte, a dat undă verde pentru "Dune Messiah", după succesul înregistrat de "Dune Part II", care a avut încasări de 631 de milioane de dolari în box office.

Încă de la lansarea primei părţi a frescei sale ştiinţifico-fantastice, Denis Villeneuve nu şi-a ascuns visul de a aduce pe marele ecran continuarea filmului "Dune" - "Dune Mesiah", deoarece consideră că aceasta oferă poveştii lui Paul Atreides (Timothée Chalamet) tot sensul său.

În februarie, regizorul a dezvăluit pentru Time că "scenariul (era) în curs de scriere şi aproape gata". "Este un vis pentru mine să pot face acest al treilea film", a adăugat el.

Legendary lucrează împreună cu Denis Villeneuve la o adaptare a thriller-ului "Nuclear War: A Scenario", de Annie Jacobsen, care a apărut în librării la 26 martie. Cartea, finalistă a premiului Pullitzer, spune cum ar supravieţui lumea unui război nuclear.

"Nuclear War: A Scenario" va fi următorul film al lui Denis Villeneuve. Villeneuve a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă din Coreea de Sud, că doreşte să realizeze un alt lungmetraj înainte de a se întoarce la "Dune": "Încă nu ştiu când mă voi întoarce pe Arrakis. Probabil că voi face o diversiune pentru a mă îndepărta puţin de soare. Pentru sănătatea mea mintală, probabil că aş face ceva între timp".

Denis Villeneuve are şi alte proiecte în derulare. De câţiva ani pregăteşte un film biografic despre Cleopatra, cu Zendaya în rolul principal. De asemenea, el lucrează la o adaptare a filmului "Rama" de Arthur C. Clarke, autorul cărţii "2001: O odisee spaţială".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri