Ce este fibromul uterin, tumoarea cu care a fost diagnosticată Sharon Stone. A descoperit boala după un diagnostic greșit

Data actualizării: Data publicării:
sharon stone
Sharon Stone a dezvăluit că are fibrom uterin, descoperit după un diagnostic greşit FOTO: Profimedia Images

Sharon Stone a dezvăluit pe Instagram că are o tumoare care a fost descoperită doar după un diagnostic greşit, o experienţă care, speră actriţa, va încuraja şi alţi oameni să ceară „o a doua opinie” medicală. Sharon Stone spune că fibromul uterin pe care și l-a descoperit trebuie extirpat, iar recuperarea poate dura între 4 și 6 săptămâni.

„Tocmai ce mi-au pus din nou un diagnostic greşit şi o procedură incorectă”, a scris marţi vedeta peliculei ''Basic Instinct'', în vârstă de 64 de ani. A menţionat că suferă de „dureri din ce în ce mai mari” în urma unei duble epidurale.

„Am fost să obţin o a doua opinie: am un fibrom mare care trebuie extirpat”, a mai scris Stone. „Doamnelor, voi în special, nu vă lăsaţi ignorate... cereţi o a doua opinie.. vă poate salva viaţa”.

Stone a mai scris că recuperarea va dura între patru şi şase săptămâni, dar a a adăugat: „Totul e bine”.

Actriţa nominalizată la Oscar pentru rolul din „Casino” a distribuit apoi imaginea unui articol de pe un blog intitulat „Femeile au o probabilitate mai mare de a fi diagnosticate greşit, potrivit studiilor”.

Stone a vorbit deschis despre problemele ei de sănătate, iar în prima parte a anului a dezvăluit pentru ediţia arabă a revistei Vogue că era să moară în 2001 când a suferit un „accident cerebral masiv şi o hemoragie cerebrală care a durat nouă zile”.

Această grea încercare a făcut-o să nu mai considere intervenţiile estetice ca un „lux simpatic”, ci ca „un fel de nevoie neurologică majoră şi dureroasă”, potrivit Vogue Arabia.

Stone a dezvăluit totodată că suferit nouă pierderi de sarcină de-a lungul vieţii. „Noi, ca femei, nu avem un spaţiu unde să discutăm profunzimea acestei pierderi”, a scris vedeta pe Instagram în această vară.

Ce este fibromul uterin, tumoarea cu care a fost diagnosticată Sharon Stone

Fibromul uterin este una dintre cele mai întâlnite probleme pe care le pot avea femeile la vârsta fertilă. Este, de asemenea, cea mai frecventă tumoră benignă care se dezvoltă pe stratul muscular al uterului.

Apariția și dezvoltarea fibromului uterin este influențată de către fluctuațiile hormonale lunare în cazul femeilor fertile, aproximativ 40% din persoanele de sex feminin de peste 35 de ani fiind diagnosticate cu această afecțiune.

Există, însă, și factori genetici ai bolii sau care țin de stilul de viață al femeilor, care pot include tratamente hormonale, numărul de sarcini sau greutatea. Potrivit medicilor, femeile supraponderale sunt mai predispuse la această boală.

Fibromul uterinpoate cauza sângerări, anemie, dacă sâmgerările sunt de durată, dureri din ce în ce mai mari, balonare, constipație și chiar infertilitate.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri