Sari la conținut

Creatorii serialului ”Game of Thrones” anunță lansarea unui nou serial

Creatorii serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, David Benioff şi Dan Weiss, care au adaptat show-ul după romanele din seria ”Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin, vor realiza un nou serial original pentru HBO, "Confederate", care va prezenta evenimente ce duc la un al treilea Război Civil American, informează Reuters citat de News.ro.

Acţiunea serialului "Confederate" va avea loc într-un univers paralel, într-o naţiune în care sclavia este încă legală, iar Statele din Sud s-au despărţit de Statele din Nord.

Potrivit HBO, serialul va trece în revistă evenimente care vor duce la un al treilea Război Civil American.

Serialul va prezenta luptători pentru libertate, vânători de sclavi, politicieni, jurnalişti şi aboliţionişti din ambele tabere ale conflictului.

David Benioff şi Dan Weiss au spus că iniţial au conceput "Confederate" drept un lungmetraj, dar succesul înregistrat de "Game of Thrones" i-a convins că nimeni nu oferă o posibilitate mai mare de a prezenta o poveste în detaliu decât HBO.

Alte detalii în privinţa show-ului, distribuţiei şi datei premierei nu au fost anunţate.  

David Benioff şi Dan Weiss vor fi fi showrunneri, producători executivi şi scenarişti, alături de Nichelle Tramble Spellman (“Justified,” “The Good Wife”) şi Malcolm Spellman (“Empire”), care vor fi coscenarişti şi producători executivi. Producătorii “Game of Thrones” Carolyn Strauss şi Bernadette Caulfield vor fi, de asemenea, producători executivi ai noului serial, potrivit variety.com. 

Producţia noului show va începe după ultimul sezon al serialului "Game of Thrones", care va avea premiera anul viitor. 

Premiera celui de-al şaptelea sezon, care a avut loc duminică în Statele Unite ale Americii, a înregistrat o audienţă -record, după ce a fost urmărită de 16,1 de milioane de americani. Aceasta a fost cea mai urmărită premieră a unui sezon al unui serial din întreaga istorie a HBO.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

Pe aceeași temă