Sezonul 5 al serialului „The Crown” stârnește deja scandal: actualul Rege Charles al III-lea complotează pentru a-și detrona mama

Data actualizării: Data publicării:
charles regina elisabeta a II a
În sezonul 5 al serialului Netflix „The Crown”, prințul moștenitor Charles pune la cale un complot pentru înlăturarea de la putere a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a Foto arhivă: Profimedia Images

Biografii familiei regale, comentatorii, dar și fostul premier britanic John Major critică deja aspru noul sezon al serialului Netflix „The Crown”, care va fi lansat la două luni după moartea reginei Elisabeta a II-a. Noile episoade deranjează pentru că ar conţine mai multe erori şi ar aduce atingere reputaţiei lui Charles, pe atunci prinţ de Wales, însă acum rege.

Potrivit presei britanice, în sezonul 5 al serialului, a cărui acțiune se petrece în anii 1990, Charles complotează pentru a o înlătura de pe tron pe Regină. Scenariul cuprinde conversaţii în care Charles face presiuni asupra fostului premier John Major pentru a forţa abdicarea mamei sale, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Anturajul fostului premier conservator, aflat la putere în perioada 1990-1997, a transmis un comunicat în care subliniază că este vorba „pur şi simplu de ficţiune”.

„Nu a existat niciodată nicio discuţie între Sir John şi Prinţul de Wales despre o abdicare a reginei Elisabeta a II-a”, se precizează în comunicat.

John Major nu a cooperat „în niciun fel” cu producătorii „The Crown” şi „nu a fost abordat pentru a verifica scenariul” serialului, se arată în acelaşi comunicat.

În cazul în care scenele descrise de presă vor fi difuzate, „acestea nu ar trebui să fie privite decât ca o ficţiune dăunătoare şi răuvoitoare”, „o grămadă de prostii colportate pentru a avea un impact dramatic maxim, complet fals”.

„The Crown”, unul dintre cele mai mari succese Netflix, va fi transmis în timp ce Charles, în vârstă de 73 de ani, îşi va face debutul ca suveran. El va fi încoronat pe 6 mai la Londra.

Sezonul 5 debutează la 9 noiembrie.

Sezonul 4 fusese deja acuzat de părtinire în felul în care tratează relaţia dintre Charles şi Diana. Acesta s-a concentrat pe intrarea prințesei în familia regală. Diana, interpretată de Emma Corrin, este prezentată ca o logodnică singuratică, apoi o mireasă angoasată care se confruntă cu un soţ rece şi infidel, încă îndrăgostit de iubita sa din tinereţe, Camilla.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri