Un actor din ”Game of Thrones” a renunţat la un rol pentru că personajul este asiatic

Data publicării:
ed skrein
Foto: Facebook

Actorul britanic Ed Skrein, cunoscut pentru interpretarea rolurilor Daario Naharis în cel de-al treilea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi Ajax în ”Deadpool”, a renunţat la un rol din filmul ”Hellboy” după ce a aflat că personajul său este asiatic, distribuirea lui generând controverse, informează The Guardian citat de News.ro.

ed skrein
Foto: Facebook

Rapperul devenit actor, în vârstă de 34 de ani, trebuia să îl interpreteze pe maiorul Ben Daimio în ”Hellboy”, cea mai recentă adaptare a seriei de benzi desenate care îl are în centru pe supereroul omonim. Însă, distribuirea lui Ed Skrein în acest rol a generat controverse, pentru că acest personaj are origini asiatice.

”Am acceptat acest rol fără să ştiu că personajul are origini asiatice. Au apărut dezbateri intense şi nemulţumiri de înţeles de la data anunţului, iar eu trebuie să fac ceea ce consider că este corect”, a scris actorul într-un mesaj publicat pe Twitter şi Instagram.

În acelaşi mesaj, Ed Skrein a explicat că el însuşi provine dintr-o familie cu origini diverse, aşa că este conştient de importanţa reprezentării corecte a personajelor.

”Este evident că reprezentarea acestui personaj cu acurateţe din punct de vedere cultural este importantă pentru spectatori. Negarea acestei responsabilităţi ar duce la continuarea tendinţei de a ascunde poveşti şi voci ale minorităţilor etnice în arte”, a mai scris el.

Larry Gordon şi Lloyd Levin, producătorii filmului, au transmis, de asemenea, un comunicat comun.

”Ed a venit la noi şi ne-a spus că este convins că aceasta este decizia corectă. Îi sprijinim în totalitate hotărârea lipsită de egoism. Nu a fost intenţia noastră să ignorăm probleme legate de autenticitate şi etnie şi vom căuta să distribuim un alt actor în acest rol, mai potrivit pentru personajul original”, au anunţat ei.

Decizia lui Ed Skrein de a renunţa la acest proiect vine după mai multe situaţii similare în care au fost generate controverse. Între acestea se numără distribuirea actriţei Scarlett Johansson în ”Ghost in the Shell”, într-un rol care ar fi trebuit să fie interpretat de o actriţă asiatică, şi alegerea actriţei Tilda Swinton pentru rolul mentorului tibetan Ancient One în ”Doctor Strange”.

”Hellboy” va fi o readaptare a seriei aduse pe ecran mai întâi de regizorul mexican Guillermo del Toro. Acesta va fi regizat de Neil Marshall (”Coborâre întunecată/ The Descent”) şi îi va avea în distribuţie pe actorii David Harbour, Ian McShane şi Milla Jovovich.

Născut pe 29 martie 1983, Edward George "Ed" Skrein este rapper şi actor englez, cunoscut mai ales pentru interpretarea rolurilor Daario Naharis în cel de-al treilea sezon al serialului ”Game of Thrones”, Francis Freeman/ Ajax în ”Deadpool” (2016) şi Frank Martin Jr. în ”Transporter: Moştenirea/ The Transporter Refueled”.

Ed Skrein va putea fi văzut în 2018 în filmul ”Alita: Battle Angel”, inspirat din benzile desenate ale japonezului Yukito Kishiro, regizat de Robert Rodriguez şi produs de James Cameron.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri