Sari la conținut

Filmul de animaţie care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial

Filmul „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial, devenind cel de-al cincilea lungmetraj de animaţie din istoria cinematografiei care reuşeşte această performanţă, informează contactmusic.com.

Acest lungmetraj, regizat de Andrew Stanton şi Angus MacLane, o continuare a peliculei „În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo” din 2003, beneficiază de vocea prezentatoarei TV Ellen DeGeneres în rolul Dory, un peştişor de acvariu amnezic care încearcă să îşi găsească familia.

Filmul „Finding Dory”, ale cărui personaje principale au voci asigurate de actori celebri, precum Diane Keaton, Albert Brooks, Ed O'Neill şi Ty Burrell, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 136,2 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii şi a ocupat locul al doilea în topul lungmetrajelor cu cel mai bun debut în luna iunie, după pelicula „Jurassic World”. Încasările din weekendul de debut au depăşit aşteptările producătorilor de la Disney şi Pixar, care estimau că pelicula va obţine cel mult 100 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii în America de Nord, potrivit News.ro.

De atunci, pelicula a obţinut încasări de 485 de milioane de dolari în America de Nord şi reprezintă filmul nord-american cu cel mai bun box office intern din 2016.

Fanii din lumea întreagă ai primului film au venit în număr mare să vizioneze „Finding Dory”, care a obţinut în box office-ul internaţional încasări de peste 517 milioane de dolari. 

Box office-ul mondial al peliculei este unul impresionant, iar „Finding Dory” a devenit al doilea film de animaţie produs de Pixar care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari, după „Toy Story 3”, care a reuşit această performanţă în 2010. De asemenea, este al 12-lea film Disney care depăşeşte pragul de 1 miliard de dolari din încasări.

Filmul original, „Finding Nemo”, s-a apropiat şi el foarte mult de acest prag, obţinând încasări de 936,7 milioane de dolari în box office-ul nord-american.

Alte trei filme produse de Disney şi lansate în ultimele 12 luni au depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - „Căpianul America: Război Civil/ Captain America: Civil War”, „Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens” şi „Zootropolos/ Zootopia”.