Sari la conținut

Brad Pitt cere custodie comună pentru copii

Actorul Brad Pitt a cerut judecătorului custodia comună a copiilor săi cu Angelina Jolie, ca răspuns la acțiunea de divorț declanșată de actriţă pe 20 septembrie, scrie Agerpres.

Angelina Jolie Brad Pitt GettyImages-76920820 crop

Foto: Gulliver/GettyImages

În cererea de divorț, Angelina Jolie ceruse custodia deplină a celor șase copii care au vârste între 8 și 15 ani.

Custodia copiilor este cel mai dificil punct al divorțului celor doi actori după cei 2 ani de căsnicie și 12 de relație. Autoritățile americane investighează momentul invocat în cererea de divorț de Angelina în care Brad Pitt ar fi avut o dispută cu membrii ai familiei sale în timpul unei călătorii cu avionul personal la jumătatea lunii septembrie. Cuplul a obținut un acord temporar privind custodia copiilor în baza căruia actorul american își poate vizita copiii pe durata investigației unei agenții de protecție a copiilor din Los Angeles.

Rezultatele finale ale anchetei pot influența acordarea custodiei de către judecător, chiar dacă de obicei curțile de judecată din statul California sunt în favoarea custodiei comune.

În cererea pe care Brad Pitt a adresat-o judecătorului nu sunt specificate detalii concrete cu privire la divorțul cuplului, însă actorul invocă diferențe ireconciliabile și nu face referire la vreun acord prenupțial care ar putea stabili cum își împart cei doi bunurile. Brad Pitt face trimitere la data de 15 septembrie, ca fiind ziua separării cuplului, la doar o zi după presupusa altercație din avion cu fiul său Maddox, în vârstă de 15 ani.

Brad Pitt poate fi văzut, din 23 noiembrie, pe marile ecrane alături de Marion Cotillard în thrillerul „Allied”, iar Angelina Jolie Pitt a încheiat în acest an filmările la cel de-al patrulea film al său, în calitate de regizoare, „First They Killed My Father”, despre regimul khmerilor roșii din Cambodgia.