Cântăreața Lana Del Rey a anulat un concert în Israel pentru că nu a putut cânta și în Palestina

Data publicării:
Lana Del Rey In Concert At Mandalay Bay In Las Vegas
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cântăreaţa americană Lana Del Rey a anunţat vineri anularea unui concert prevăzut în Israel, justificând decizia prin faptul că nu avea timp să organizeze, în acelaşi timp, şi un concert în Palestina, scrie AFP.

Lana Del Rey In Concert At Mandalay Bay In Las Vegas
FOTO: Gulliver/ Getty Images

 

Sosirea ei în Israel a provocat o campanie pro-palestiniană pentru anularea concertului, potrivit News.ro.

"Este important pentru mine să cânt în acelaşi timp în Palestina şi în Israel şi să-mi tratez fanii în aceeaşi manieră", a declarat pe contul de Twitter artista în vârstă de 33 de ani, cunoscută pentru muzica ei pop baroc-melancolică. 

"Din nefericire, nu a fost posibilă organizarea celor două vizite din lipsă de timp, şi deci amân concertul de la Meteor Festival pentru un moment când voi putea planifica vizitele în acelaşi timp, atât pentru fanii israelieni cât şi pentru cei palestineni", a adăugat ea. 

Cântăreaţa a indicat iniţial că va participa la festivalul care va avea loc în septembrie, în nordul Iraelului. 

"Muzica este universală şi ar trebui să fie folosită pentru a uni oamenii", a scris cântăreaţa pe Twitter, pe 19 august. 

"Apreciem cu adevărat felul în care ea s-a folosit de Meteor Festival pentru a atrage atenţia presei", au spus ironic organizatorii evenimentului. 

O petiţie a mişcării BDS (Boycott, Divestment, Sanctions), care luptă împotriva ocupării teritoriilor palestiniene, i-a cerut cântăreţei să anuleze concertul din Israel, afirmând că muzica sa ar servi pentru a ascunde "încălcări flagrante ale drepturilor omului" din partea Israelului. 

Petiţia a strâns peste 14.500 de semnături. 

BDS spune în mod constant că presiunile sale duc la anularea concertelor artiştilor străini în Israel. 

În trecut, artişti precum Lauryn Hill sau Elvis Costello au renunţat la a mai cânta în această ţară. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri