Care e cea mai bună zi a săptămânii în care să cumperi bilete de avion

Data actualizării: Data publicării:
un barbat cu pasapoarte si bilete de avion in mana
Cea mai bună zi a săptămânii în care să cumperi bilete de avion FOTO: Shutterstock

În condițiile în care călătoriile cu avionul s-au scumpit considerabil în ultimii ani, toată lumea vrea să știe care este cea mai bună zi a săptămânii în care să cumperi bilete de avion. Unii spun că ar fi marți, alții sunt de părere că duminica. O simplă căutare pe Google generează tot felul de materiale care includ sfaturi în această direcție. Problema este că o mare parte dintre ele se bazează pe presupuneri și informații vechi.

Forbes a analizat datele din două studii care dezvăluie cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion și cu cât timp în avans ar trebui să fie rezervate zborurile.

Care este cea mai bună zi a săptămânii pentru cumpărarea de bilete de avion

De-a lungul timpului, cel puțin în ultimul deceniu, călătorii au fost sfătuiți să rezerve zboruri în zilele de marți pentru a obține cea mai bună ofertă de zbor. Și chiar așa a fost pentru o perioadă. În urmă cu un deceniu, companiile aeriene au lansat noi vânzări de bilete în zilele de marți și în general și-au aliniat prețurile cu cele practicate de companiile concurente. Acest lucru a dus la ofertele din zilele de marți, dar numai dacă o companie a lansat o nouă vânzare.

Însă acest pont nu mai este valabil. Companiile aeriene nu mai lansează vânzări doar în zilele de marți și, de asemenea, nu se adaptează la prețurile concurenților. În momentul de față, ponturile despre cea mai bună zi de cumpărat bilete de avion sunt diferite în funcție de sursa din care îți culegi informațiile.

Potrivit unui studiu realizat de Expedia, cea mai bună zi pentru cumpărarea de bilete ieftine este duminica. Comparând prețurile zborurilor de duminică cu cele de vineri, Expedia a constatat că turiștii economisesc 5% la zborurile interne și 15% la zborurile internaționale. Duminica a fost cea mai bună zi a săptămânii pentru a rezerva zboruri chiar și înainte de 2020.

Un alt studiu realizat de Google a constatat că prețurile zborurilor de marți, miercuri și joi au fost în medie cu 1,9% mai ieftine decât zborurile de sâmbătă și duminică. Cu toate acestea, concluzia Google este că ziua în care sunt cumpărate biletele nu are așa mare importanță și nu este decisivă pentru buget.

Și Forbes a ajuns la concluzia că cea mai bună zi a săptămânii pentru a cumpăra bilete de avion este ziua în care apare o ofertă.

Care este cel mai bun moment pentru a rezerva un zbor

Cel mai bun moment pentru a rezerva zboruri internaționale

Potrivit studiului Expedia, dacă doriți să rezervați bilete la un zbor internațional este bine să o faceți cu cel puțin șase luni înainte. Astfel, prețul va fi în medie cu 10% mai mic decât în cazul în care biletele sunt cumpărate cu două luni sau mai puțin înainte.

Studiul Google a analizat mai multe tipuri de zboruri internaționale și în final a concluzionat că prețurile cele mai bune sunt obținute dacă rezervările sunt făcute cu 50 - 179 de zile înainte de plecare.

Cel mai bun moment pentru a rezerva zboruri interne

Studiul Expedia a constatat că perioada ideală este cu 28 până la 35 de zile înainte de plecare, în timp ce studiul Google spune că prețurile sunt cele mai mici cu 44 de zile înainte de plecare. Deși datele sunt ușor diferite, ambele studii spun că nu e bine să așteptați până în ultimul moment pentru a cumpăra bilete la un zbor intern.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri