Destinaţie de "detoxifiere digitală". Zonă din România inclusă într-un top alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia

Data actualizării: Data publicării:
marginimea sibiului

Mărginimea Sibiului a fost recunoscută oficial ca destinaţie de "detoxifiere digitală". Cu alte cuvinte, este locul în care uiţi de tehnologie, laşi telefonul mobil din mână, nu porneşti televizorul şi nu te uiţi pe tabletă. Mii de turiști ajung aici în fiecare an, atrași de linişte, de frumusețea peisajelor și de bucatele alese. Mărginimea Sibiului este locul care te face să uiți de stresul cotidian și să te regăseşti cu natura.

Zona cunoscută drept Mărginimea Sibiului include 18 localităţi din sud-vestul judeţului. Zona atrage anual mii de turiști. Recent, a fost inclusă într-un top realizat de asociația European Best Destination, alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia, la categoria "destinați propice pentru detoxifiere digitală".

Alin Chipăilă, președinte AJTS Sibiu: Decorul idilic te face să uiți puțin de telefon, de tabletă și să încerci să te conectezi atât cu natura cât și cu cei din jurul tău.

Pe lângă peisaje, Mărginimea oferă și obiective turistice. De la muzee și biserici până la case memoriale şi nu numai.

Horațiu-Dumitru Răcuciu, primar Săliște: Avem multe trasee montane, Cindrelul, Valea Frumoasei, multe obiective care pot fi vizitate.

În toată Mărginimea Sibiului există peste 150 de unități de cazare: pensiuni, vile sau cabane. Acestea pot găzdui aproape 3.000 de turiști, iar în cea mai mare parte a timpului sunt ocupate. Pentru o noapte de cazare, turiștii plătesc între 130 și 400 de lei pentru o cameră dublă. Există şi locații unde turiștii pot să aleagă dacă vor sau nu tehnologie.

Turist: Am ales să mă deconectez de tot ce înseamnă tehnologie și telefon în această perioadă. Recomand tuturor românilor să facă acest exercițiu.

Codruța Bîrsu, director marketing pensiune: Căsuțele ne ofera șansa de a ne întoarce cu 100 de ani în urmă. Nu există televiziune, televizoare, internet.

Și mâncarea îi ademeneşte pe turiști în Mărginimea Sibiului.

Nadia Băcila, proprietar de pensiune: Pastramă de oaie, mici tradiţionali, visli, sarmale, brânză de burduf, cât şi gemurile de casă care sunt foarte căutate.

Odată ajunşi în Mărginime, turiştii îşi schimbă, pur şi simplu, obiceiurile.

-Îmi place să stau pur și simplu și să inspir aerul curat și să mă rup de realitate.

-Îți vine pofta de citit doar când auzi susurul apei.

Sorin Coldea, proprietar pensiune: Suntem tot mai stresați, tot mai depărtați de natură și trebuie să ne reintegrăm.

Psihologii spun că ieșirile în natură ne fac bine atât fizic cât și psihic.

Mihai Copăceanu, psiholog: Orice pauză este extrem de benfică pentru a ne calibra și a ne da seama ce înseamnă să faci și altceva și să nu mai fi dependent de tehnologie.

Chiar dacă verdele natural din decor a cam dispărut, Mărginimea Sibiului se pregătește cu peisajele spectaculoase de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri