Galerie Foto Top 50 de destinații de vacanță în 2022

Data actualizării: Data publicării:
strada din San Francisco
San Francisco FOTO: Profimedia Images

Revista americană Time a făcut o listă cu cele mai spectaculoase 50 de locuri din lume de văzut în 2022, care a fost întocmită în baza recomandărilor făcute de corespondenți și colaboratori internaționali și care include doar destinații care „oferă experiențe noi și interesante”.

Între cele 50 de destinații se află locuri deja cunoscute, dar și orașe sau zone mai puțin explorate, dar care oferă extrem de multe și îi satisfac pe deplin pe vizitatori.

Portland, Oregon FOTO: Profimedia Images
Portland, Oregon FOTO: Profimedia Images

Iată care sunt cele 50 de destinații și continentele unde se află:

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, Time le recomandă turiștilor centrele moderne de pe coasta de vest Portland, din Oregon, și San Francisco, zona de coastă din Miami, Florida și orașul Detroit, din Michigan. Destinația de schi Park City, din Utah, a fost, de asemenea, nominalizată.

În Canada, e de vizitat capitala privinciei Ontario, Toronto, și micul oraș de surfing Tofino, British Columbia, iar mai la nord, Illuissat, „Marele Canion al Cercului Arctic”.

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic se află, de asemenea, pe lista locurilor de vizitat în 2022.

America de Sud

Orașul Salta, din nord-vestul muntos al Argentinei, și satul El Chaltén, din Parcul Național Los Glaciares, au atras atenția revistei Time anul acesta. Rapa Nui din Chile, mai cunoscută ca Insula Paștelui, și Insulele Galapagos, din Ecuador, sunt două minuni vulcanice care au fost incluse pe listă.

Metropolele animate Bogotá, din Columbia, și São Paulo, din Brazilia, sunt încă două dintre recomandările pentru acest an.

Europa

În Marea Britanie, farmecul aparte din comitatul englez Devon și orașul Portree, de pe insula scoțiană Skye, a atras atenția anul acesta.

Orașele vest-europene Marsilia din Franța, Copenhaga din Danemarca, Skellefteå din Suedia și València din Spania au fost, de asemenea, incluse pe listă.

Apoi sunt recomandate regiunea italiană Calabria, orașul grecesc antic Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira.

Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, dar și Istanbulul.

Asia-Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările asiatice, la fel și insulele japoneze Setouchi și Kyushu.

Capitala sud-coreeană Seul este considerată o destinație de top, la fel și provincia indoneziană Bali și insula Boracay, din Filipine.

Marea Barieră de Corali, din Australia, și orașul-port Fremantle sunt de asemenea apreciate, la fel și Queenstown din Noua Zeelandă, un centru cunoscut pentru sporturile de aventură.

Traseul Trans-Bhutan, din Bhutan, și istoricul Drum al mătăsii, din Uzbekistan, sunt două dintre recomandările neașteptate și, în același timp, zone puțin frecventate.

Orientul Mijlociu

Qatarul și capitala sa, Doha, au atras atenția în acest an, pentru că vor găzdui Cupa Mondială de fotbal în luna decembrie. Pe listă se mai află Ras Al Khaimah, din Emiratele Arabe Unite.

Africa

Kigali, capitala statului Rwanda, sunt alegerile urbane ale Time din Africa. Zona Franschhoek, din Africa de Sud, cunoscută pentru podgoriile sale, și Parcul Național Zambezi, din Zambi,a sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe este ultima recomandare de pe continent.

Destinații îndepărate

Pentru călătorii cei mai îndrăzneți, Time recomandă regiunea polară arctică și Stația Spațială Internațională.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri