Propunere de vacanță Airbnb: "Ocolul Pământului în 80 de Zile"

Data actualizării: Data publicării:
avion vacanta
Foto: Shutterstock

Compania cu oferte de cazare în locuinţe personale Airbnb a anunţat joi un pachet de vacanţă ce recreează călătoriile din cartea lui Jules Verne, "Ocolul Pământului în 80 de Zile", pentru suma de 5.000 de dolari care include transportul cazarea şi mâncarea, relatează EFE și Agerpres. 

Propunerea turistică face parte din noul serviciu al platformei intitulat Airbnb Adventures - o extindere a serviciului deja existent Airbnb Experiences axat pe vânzarea de pachete ce includ şi alte activităţi - folosind reţeaua sa extinsă de cazare în întreaga lume. 

Urmând paşii lui Phileas Fogg şi a ajutorului său Jean Passepartout, participanţii vor pleca din Londra la 1 septembrie anul acesta şi vor face înconjurul globului străbătând în total 18 ţări pentru a se întoarce în capitala britanică la 19 noiembrie, după exact 80 de zile. 

Mijloacele de transport vor include avionul, vasul, elicopterul, automobilul şi cel puţin un traseu cu balonul iar ţările vizitate vor fi Marea Britanie, România, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Etiopia, Kenya, Nepal, Butan, Thailanda, China, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, SUA, Ecuador, Chile şi Islanda. 

În afară de traseu, cazare şi mâncare pachetul turistic include activităţi şi vizite în fiecare din ţări, de exemplu un voiaj în insulele Galápagos în Ecuador, o croazieră pe Nil în Egipt şi excursii în Australia. 

Preţul de 5.000 de dolari nu include însă zborul spre şi dinspre Londra (în cazul în care nu se locuieşte în acest oraş) iar cei care vor să se înscrie pot face o cerere online începând din 20 iunie, deşi compania nu a anunţat câte locuri va depune la dispoziţie şi nici dacă le va suplimenta în caz de depăşire a ofertei. 

"La fel ca în celebrul roman al lui Jules Verne, "Ocolul Pământului în 80 de Zile" călătoria începe şi se încheie la Londra dar, spre deosebire de protagoniştii cărţii, miza care este în joc este şansa de a participa la cea mai importantă călătorie a vieţii tale", notează compania cu sediul la San Francisco (California,SUA)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri