Un bărbat a închirat o casă și a pus stăpânire pe ea. Proprietarul a ajuns să locuiască într-o dubă

Data actualizării: Data publicării:
un barbat sta intr-o duba transformata in locuinta
Un bărbat din SUA care și-a închiriat casa a ajuns să locuiască în dubă. Foto: Profimedia

Un bărbat din Washington, care și-a închiriat casa pentru a-și plăti cursurile de pilotaj, spune că acum locuiește într-o dubă, deoarece nu își poate evacua chiriașul care îi datorează aproape 50.000 de dolari și care i-a listat ilegal casa pentru închiriere pe Airbnb, relatează Business Insider.

„Am nevoie de casa mea. Toată atenția media e minunată, dar nu mă ajută cu adevărat la nimic. De exemplu, trebuie să-mi recuperez casa. Trebuie să-mi continui viața. Trebuie să nu mai locuiesc în dubă”, spune Jason Roth pentru Insider.

Roth, un ucenic de mecanic de avioane care și-a cumpărat locuința din Seattle în 2016, a spus că și-a închiriat întreaga casă pentru a câștiga bani în plus.

În luna martie a acestui an, chiriașul lui Roth, Kareem Hunter, s-a mutat în casă, iar Roth s-a mutat într-un apartament. Ei s-au înțeles pentru o chirie lunară de 4.300 de dolari, conform documentelor depuse de Roth în instanță.

După ce a plătit doar o parte din chiria pe o lună, Roth spune că Hunter nu i-a mai dat niciun ban. Roth a spus că a încercat să negociere un plan de eșalonare a chiriei, dar Hunter tot nu i-a dat banii datorații. În schimb, a început să subînchirieze camere de pe proprietate.

„Deci, nu numai că nu mă plătește, dar obține venituri prin Airbnb și, între timp, eu trebuie să plătesc utilitățile”, a declarat Roth pentru publicația locală KIRO 7.

În dosarul depus la instanță, Roth spune că Hunter îi datorează 47.248 de dolari, o cifră care include chiria de 33.400 de dolari, precum și utilități și penalizări de întârziere.

Din cauza facturilor la utilități, a costurilor cu avocatul și a impozitelor pe proprietate, Roth a spus că nu își mai permite apartamentul pe care îl închiria, astfel că s-a mutat în duba lui.

Pe de altă parte, Hunter a declarat pentru Insider că Roth a refuzat să accepte plata chiriei restante și că acesta a intenționat de la început să-l ducă în fața instanței pentru a colecta „asigurarea de evacuare”. Hunter mai spune că Roth i-a cerut să-i plătească 40.000 de dolari pentru a-i permite să rupă contractul de închiriere.

Unele polițe de asigurare oferă protecție proprietarilor dacă aceștia sunt trimiși în judecată pentru evacuare pe nedrept. Cu toate acestea, majoritatea polițelor de asigurare nu acoperă o astfel de situație, iar Roth spune că nici a lui nu include protecția de evacuare.

Potrivit documentelor judecătorești consultate de Insider, Hunter i-a spus lui Roth într-un e-mail din iulie că vrea să-și plătească chiria restanta. Hunter a mai spus la acea vreme că nu vrea să meargă în instanță, pentru a evita o evacuare.

Conform corespondenței dintre cei doi incluse în dosarul din instanță, avocatul lui Roth și Hunter au încercat să negocieze un plan de plată, dar nu au putut ajunge la un acord. Insider nu a găsit documente conform cărora Roth i-ar fi cerut lui Hunter să plătească 40.000 de dolari, deși negocierile lor au inclus o discuție despre plata a 12.000 de dolari din chiria restantă.

Hunter a mai susținut că Roth știa că va subînchiria camere de pe proprietate.

O copie a contractului de închiriere al lui Hunter, inclusă în dosar, indică faptul că subînchirierea proprietății prin Airbnb sau alte site-uri de închiriere pe termen scurt este permisă, atâta timp cât chiriașul nu pretinde că este un reprezentant sau angajat al proprietarului.

Cei doi au ajuns în instanță, dar audierile vor avea loc abia anul viitor, în martie, după ce expiră contractul de închiriere al lui Hunter.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri